Varning för "mördarräkor" i England
Dikerogammarus villosus, en sötvattenräka, har hittats i Storbritannien, vilket har fått regeringen att skicka ut varningar till sportfiskare. "Mördarräkan" har skapat oro bland vetenskapsmän eftersom denna invaderande art kan skada ekosystemet. (Foto: Skärmdump på Youtube.com)


”Mördarräkor” har upptäckts i en vattenreservoar i England vilket har lett till att den brittiska regeringen på tisdagen utfärdade en varning till sportfiskare och yrkesfiskare.

Efter att räkan D. villosus hittades i en reservoar i East Anglia på brittiska ostkusten, sade den brittiska regeringen att sportfiskare på ön Isle of Man i Irländska sjön ska rengöra sina fiskeredskap innan de tar dem tillbaka hem till ön för att förhindra spridning av den främmande arten.

Räkan har under det senaste decenniet spridit sig i hela Västeuropa via floden Donau från dess naturliga livsmiljö i vattendrag som ligger mellan Svarta havet och Kaspiska havet.

– Ön skulle vara sårbar för invaderaren eftersom den trivs i en stenig miljö med snabbt strömmande vatten, sade en regeringstalesman till BBC.

Om räkan, som kan bli en tum lång, kommer in i vattenvägar på Isle of Man, skulle det kraftigt kunna minska den biologiska mångfalden på ön. Den aggressiva arten lever på många ryggradslösa djur, inklusive inhemska räkor och små fiskar.

Utöver dess ”mördarnatur” har räkan flera små taggar på ryggen, vilket gör det svårare för småfisk att äta den.
.
Fiskare nära Grafhams vattenreservoar i Cambridgeshire upptäckte räkan och skickade prover till miljöverket, sade BBC.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/42605/