Varning för kolerautbrott i Nigeria
Borno, en provins i Nigeria, markerad med rött, är ett av de värst koleradrabbade områdena i Nigeria. (Foto: Google Maps)


Nigerias federala regering uppgav på onsdagen att landet är i riskzonen för ett kolerautbrott efter att antalet döda i sjukdomen uppgått till 352, av de över 6400 fall som registrerats mellan januari och augusti.

Även om kolerautbrotten främst berör Nigerias nordvästra och nordöstra regioner åberopade federala hälsoministeriet (FMOH) resultaten från epidemiologiska undersökningar, vilka tyder på att hela landet är i riskzonen, enligt The Guardian Nigeria.

Av de elva berörda staterna hade Bauchi i mellersta delen av landet flest antal dokumenterade fall med fler än 1725 insjuknade och 53 dödsfall, och åtta lokala styren berörs.

Andra stater i nordost med stora antal fall inkluderar Gombe med 1188 fall och 59 dödsfall; Borno med 1090 fall och 80 dödsfall; Adamawa med 986 fall och 56 dödsfall; Cross River med 557 fall och 24 dödsfal samt Yobe med 458 fall och 46 dödsfall.

”FMOH kommer att sörja för minst två fyrhjulsdrivna fordon för övervakning, och för andra insatser vid akuta situationer och epidemier”, sade Rakiya Zubairu, hälsoministerns särskilda kommunikationsassistent, enligt The Guardian Nigeria.

Hälsoministeriet kommer också att etablera folkhälsolaboratorier i drabbade stater.

I ett uttalande på onsdagen meddelade ministeriet att översvämningar orsakade av kraftigt regnande har fått årets kolerautbrott att sprida sig till de flesta staterna, enligt den nigerianska tidningen Vanguard.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/41684/