Världsomfattande projekt mot den globala klimatförändringen
Christiana Figueres, chefssekreterare för FN:s klimatkonvention (UNFCCC), talar på en presskonferens i Bonn, Tyskland, den 20 oktober 2015. FN:s klimatkonvention väntas nå ett avtal i Paris i slutet av november med 147 länder där man tillsammans dramatiskt ska minska de globala utsläppen i atmosfären. (Foto: Patrik Stollarz /AFP/Getty Images)


FN säger i en ny rapport att man satsar stenhårt i ett världsomfattande projekt för att bekämpa den globala klimatförändringen, och man siktar på att hålla den globala medeltemperaturen till under två grader.

– Nationella klimathandlingsplaner (INDC) visar på att globalsamhällets länder klart och tydlig tar ansvar för en ny era av klimatambitioner, sade Christiana Figueres, chefssekreterare för FN:s klimatkonvention, i ett pressmeddelande.

Regeringar från hela världen har sagt att de genom sina nationella klimathandlingsplaner är villiga att spela sina roller enligt respektive lands omständigheter och förmågor, säger Figueres.

Över 140 nationella klimathandlingsplaner, där 147 länder ingår, som man kallar Intended Nationally Determined Contribution (INDC), ska tillsammans dramatiskt minska de globala utsläppen i atmosfären.

INDC kommer att vara en del av ett avtal som väntas nås vid klimatkonferensen i Paris i slutet av november.

EU-parlamentet antog resolution inför klimattoppmötet i Paris