loadingParis Saint-Germains Zlatan Ibrahimovic hoppar efter bollen i Champions League-matchen mot Malmö den 15 september. Foto:
Inrikes

Väntad förlust för Malmö i Champions League-premiären

Daniel

Som väntat blev premiärmatchen borta mot Paris Saint Germain, med Zlatan Ibrahimovic i startelvan, en alltför svår uppgift för Malmö FF. Stjärnlaget PSG var numret större på allt och hade inga problem att vinna matchen med 2-0.

Malmö har gjort en fantastisk prestation att via tre kvalmatcher ta sig till Champions League för andra året i rad. Trots att nästan hela laget blev uppköpt efter förra årets framgångar har man på nytt tagit plats i fotbollseuropas finrum.

Lottning blev dock nästan tuffast möjliga för Malmö som hamnade i samma grupp som Real Madrid, Paris Saint Germain och Sjachtar Donetsk från Ukraina.

Klasskillnaden var tydlig från start på Parc des Princes i Paris. PSG rivstartade och redan i fjärde minuten satte matchens lirare, nyförvärvet från Manchester United Angel di Maria, vackert 1-0 till PSG.

I mitten av andra halvlek nickade sedan uruguayanen Edinson Cavani in 2-0, efter skarv av Ibrahimovic.

Malmös målvakt Johan Wiland gjorde flera fina räddningar vilket höll ner siffrorna.

– Ett fullt logiskt slutresultat på alla sätt och vis. Malmö är tappra och gör vad de kan, sade Viasats Erik Niva.

I den andra matchen i gruppen vann Real Madrid enkelt mot Sjachtar Donetsk, med 4-0 efter bland annat tre mål av Cristiano Ronaldo.

Malmös nästa match är mot Real Madrid på hemmaplan den 30 september.