Välkänd skulptör: "Shen Yun är det kinesiska folkets skatt och stolthet"
Den berömde skulptören Kiguchi Shingo. (Foto Li Ming/ Epoch Times)


Shen Yun Performing Art framträdde i Japan och visade upp Kinas femtusenåriga historia för den vördnadsfulla publiken i Hiroshimas Alsok Hall den 12 mars.

Ett av Shen Yuns fans är Kiguchi Shingo som är en välkänd skulptör. Efter att en god vän berättat om föreställningen körde han från Okayama till Hiroshima bara för att se showen, en resa som tog tre timmar.

– Föreställningen var helt förtrollande. Flickornas framträdande var underbart vackert, deras arm- och fingerrörelser var så lätta och eleganta – skönhet som inte går att beskriva. Männens danser var fyllda av styrka, fart och rörelse. Från dem kunde jag känna andemeningen av klassisk kinesisk dans. Jag blev djupt berörd av föreställningen.

Kiguchi som själv är en etablerad konstnär noterade Shen Yuns unika dräkter och scenpresentation

– Dräkternas färger passade mycket bra ihop med färgerna på scenen, det har en kinesisk touch. Tillsammans med den tredimensionella bakgrunden blir föreställningen bra presenterad, sade han.

Han blev också förvånad av blandningen av kinesiska och västerländska instrument i liveorkestern.

– Musiken som kom från blandningen av kinesiska och västerländska instrument var mycket unik. Den öppnade mina ögon och öron.

– Jag tycker att deras framförande av en renässans av traditionell kultur är både trovärdig och sällsynt, särskilt när showen framförs på en så hög nivå och som prisas av hela världen. I denna mening är Shen Yun det kinesiska folkets skatt och stolthet.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:

http://sv.shenyunperformingarts.org/

Översatt från engelska http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/31297/