Valda Tuidang-rapporter, 4 juli
De kinesiska tecknen betyder "Lämna det kinesiska kommunistpartiet". (Foto: The Epoch Times)


Redaktörens anmärkning: Epoch Times publicerar här direktöversatta uttalanden från kineser som lämnar det kinesiska kommunistpartiet och dess underorganisationer. Sådana uttalanden skickas in till en webbsida knuten till den kinesiska versionen av The Epoch Times, Dajiyuan. Rörelsen att avsäga sig, gå ur, eller lämna kommunistpartiet, som kallas ”Tuidang” på kinesiska, började i slutet av 2004, strax efter att Epoch Times publicerat Nio kommentarer om kommunistpartiet, en redaktionell serie som utforskar kommunistpartiets natur och historia. Uttalandena ger en sällsynt och rak inblick i historien. Det kinesiska folket vänder kommunistpartiet ryggen, väljer samvete över bekvämlighet och går fredligt in i ett framtida Kina utan partiets styre.

Här presenteras ett urval av redigerade Tuidang- (”lämna partiet-”) uttalanden som gjorts av kinesiska medborgare den 4 juli 2012.

Jag vägrar vara den siste stöttepelaren i denna onda organisation

Jag är kontorist. För bara två år sedan blev jag tvungen att gå med i partiet. Efter att jag insett hur korrumperat kommunistpartiet är, visste jag att mitt enda hopp för att kunna befria mig från det var att gå ur partiet så snart som möjligt.

Gu Xiang
4 juli, 19:48

Lämnar det onda kommunistpartiet

Jag är 82 år gammal. Jag var soldat i Åttonde routearmén under inbördeskriget (1927-1950). Jag utsattes för kulregn när jag kämpade för det onda partiet, men aldrig fick jag några pengar eller någon ersättning för detta. Idag har jag insett att jag måste välja mellan rätt och fel och möta mitt nya liv. Det är oundvikligt att himlen kommer att straffa det kinesiska kommunistpartiet … Jag tillkännager att jag lämnar alla kommunistiska organisationer. Som pensionär hoppas jag få bevittna kommunistregimens kollaps med ett stort leende. Må Kinas sanna renässans kommer snart!

Lu Shuzhang
Hebei-provinsen
4 juli 17:15

Lämnar Ungdomsförbundet

Jag tvingades gå med i Ungdomsförbundet efter att ha blivit vilseledd av mina lärare. Hittills har jag inte listat ut vilken typ av organisation det är. Jag kan bara säga att det inte finns några mänskliga rättigheter, tankefrihet, eller ens rätten att leva i ett samhälle styrt av kommunistregimen. Nu hörs klagomål i alla delar av landet. Kineserna har ingen möjlighet att leva ett anständigt liv. Regeringstjänstemän ägnar sig åt korruption och gör alla slags onda gärningar. Tjänstemän bryr sig inte om att land delas upp av andra nationer, och de mutar skamlöst sina överordnade. För att behålla stabil och säker politisk makt tillgriper regeringen våld och skapar ännu mer ilska bland folket. Hur kan detta dumma, våldsamma och orättvisa system överleva i så många decennier? Beror det inte på att allt samvete har försvunnit, eller beror det på att de mörka molnen skymt himlen? Jag är bedrövad för de fem tusen årens kinesiska kultur som förstörs av denna skurkregim. Jag hoppas bara mina landsmän kommer att vakna snart. Först när samvetet är rotat i vanliga människors i hjärtat kan hela det kinesiska folket räddas.

Jiang Yizhen
Sichuan-provinsen
4 juli 23:07

Mitt uttalande

Det kinesiska kommunistpartiet är hopplöst korrupt. Må kommunistpartiet kollapsa! Kommunistpartiet är orsaken till allt lidanden som det kinesiska folket fått utstå. Jag lämnar frivilligt kommunistpartiet!

Yun Zhi
4 juli, 22:57

Taxichaufför lämnar Unga pionjärerna

Jag är en taxichaufför i Kina. Även om jag arbetar nästan dygnet runt, fruktansvärt utnyttjad av kommunistpartiet, lever jag fortfarande ur hand i mun. Människor har ingen möjlighet att försörja sig och det kinesiska samhället är i ett katastrofalt tillstånd under kommunistpartiets styre. Jag meddelar härmed att jag lämnar Unga pionjärerna som jag tidigare anslutit mig till. Må Gud bevittna denna högtidliga stund.

Taxichaufför Sheng Zhong
4 juli 23:22

Partiet har blivit allmänhetens fiende

Jag föddes in i en så kallad ”revolutionär” familj och var alltid stolt över min bakgrund. För att viga mig för landet studerade jag mycket hårt när jag var student. Men efter att jag tagit examen från skolan och började arbeta insåg jag gradvis det kinesiska kommunistpartiets natur. Jag insåg att all officiell propaganda och den utbildning jag fått användes för att lura och bedra det kinesiska folket. Kommunistpartiets politik går mer och mer mot det kinesiska folkets vilja. Oavsett vad människor faktiskt behöver eller stöder så anses det vara olagligt, och vad människor än motsätter sig så kommer det att genomföras med kraft. Kommunistpartiet bryr sig inte alls om människors liv, deras behov och krav. Vi kan definitivt inte räkna med att kommunistregimen ska göra någonting för Kinas människor, bara för dem själva. Detta så kallade världens största parti har helt blivit till folkets fiende!
Idag är det den 4 juli, USA:s självständighetsdag. På denna speciella dag deklarerar jag härmed att jag lämnar kommunistpartiet och alla dess underorganisationer.

Levande Martyr (alias)
Jiangsu Province
4 juli, 12:46.

Äntligen kan vi formellt gå ur det onda partiets Unga pionjärer

Vi hade en möjlighet att besöka Europa, och vi tar tillvara detta tillfälle att helhjärtat dra oss ur det onda kommunistpartiets organisation Unga pionjärer, vilken vi var tvungna att gå med i. Vi tror att vi har valt den bästa framtid för oss själva.

Ping Shun and An Ning
4 juli, 14:36.

Jag lämnar kommunistpartiet

Ända sedan jag lärde mig att ta mig förbi kommunistpartiets Great Firewall och läsa utländska webbsidor, fick jag så småningom reda på den grymhet och det våld som utövas av det kinesiska kommunistpartiets banditer och hur de har skadat det kinesiska folket. Jag skäms över att jag gick med i partiet. Idag hoppar jag resolut av det kinesiska kommunistpartiet.

Yang Wenjie
Hunanprovinsen
4 juli, 2012 12:28

Översatt från engelska