Välbevarad kropp från Qingdynastin funnen i Kina


Nyligen grävdes en grav från Qingdynastin ut i Chongqingprovinsen i Kina. En kvinnokropp i graven har funnits vara så väl bevarad att det ser ut som en levande person med rosenröd hy och ansiktsuttryck. Fötterna är så små att det tyder på att de varit bundna och kroppen ser mjuk ut.

Enligt en rapport i Chongqing Morning Post den 27 februari är graven belägen under en privatbostad i området Huang Jueya i Nanandistriktet i Chongqingprovinsen.

Strax efter klockan 18.00 den 25 februari hittade en arbetare vid namn Huang en kista medan han grävde tillsammans med en arkeolog. När han tog bort locket till kistan såg han en kvinnokropp med kläder från Qingdynastin. Ansiktet på såg fridfullt ut och hon tycktes befinna sig i djup sömn. Huang sade att skinnet fortfarande var elastiskt när han rörde ansiktet med en trädgren.

Kulturella institutet för kvarlevor i Chongqing har fastställt att graven kommer från Qingdynastin, Kinas senaste dynasti som varade 1644-1911. Eftersom man inte kunde hitta någon gravskrift var det inte möjligt att avgöra det exakta datumet för begravningen, men det är tämligen säkert att graven är över hundra år gammal.

Huang Jueya är ett statligt skyddat område för bevarande av kulturella reliker. Förutom ett stort antal forntida gravar finns det många brännugnar för porslin från Songdynastin i området. År 2003, när Nanshans köpcentrum byggdes i distriktet, upptäcktes 17 brännugnar för porslin. En expert från trakten sade:

– I forntiden var Huang Jueya mycket blomstrande. Det var den enda vägen ut för handlare som lämnade Sichuan för att bege sig till Guizhou- och Guangxiområdena. Många rika människor begravdes i Huang Jueya när de dog.

Klicka här för att läsa originalartikeln på kinesiska
http://www.epochtimes.com/gb/6/2/28/n1239324.htm