Vädret stoppar flygresor i Europa
En vy över ett vintrigt Paris och Eiffeltornet. Stora snömängder har orsakat kaos i Frankrike, Storbritannien och stora delar av Europa. På flygplatsen Charles de Gaulle i Paris drog man ner trafiken med 25% på grund av snön. (Foto: Marc Piasecki/Getty Images)


Fortsatt stora snömängder och låga temperaturer håller många resenärer, på väg mot semestermålen, strandade på flygplatser runt om i Västeuropa.

Under helgen stängdes trafiken på flera stora flygplatser i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Holland och Belgien och både inkommande och avgående flighter ställdes in vilket tvingade tusentals passagerare att stanna på sina hotell eller på flygplatserna.

I Belgien har man registrerat 18 dagar med snöfall sedan början på november och detta är ett rekord sedan 1945. De stora snömassorna har orsakat en persons död då ett tak på en ladugård kollapsade under den tunga snön.

Enligt AFP har Frankfurts flygplats tvingats ställa in 540 flighter, 6 000 resenärer har tillbringat natten på flygplatser i Paris, 1 500 fick tillbringa söndagsnatten på flygplatsen i Bryssel och några hundra fick sova i terminalerna i Amsterdam.

Det är ännu inte klart när flygen kan återgå till normal verksamhet men eftersläpningen kommer orsaka förseningar långt in på julveckan.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/47746/