Vad kineser säger om kaninen i kaninens år
Illustration: Jessica Chang, Epoch Times


Idag är det den 2 februari och nyårsafton i den kinesiska månkalendern. Vid tolvslaget börjar det nya året och på tur i zodiaken står kaninen.

Det är dags för kaninens år som varar mellan den 3 februari 2011 till 22 januari 2012.

Kaninen innehar den fjärde positionen i den kinesiska zodiaken. Dess personlighet har egenskaper som kreativitet, medkänsla och känslighet. Den är vänlig, utåtriktad och sällskaplig.

Kaninen undviker hellre en konflikt än tar tag i den, men när den råkar ut för en konfrontation behåller den sitt lugn och tar även hänsyn till den andra parten. Kaninen fäster stor tilltro till sin familj och sina vänner, men om den saknar sådana band kan det leda till emotionella problem för den.

Den som föds under kaninens tecken är sofistikerad, uttrycksfull, väluppfostrad och stilig. En sådan kanin tycker om att lära sig om kulturer och människor från andra länder.

Bäst till mods känner sig dock kaninen när den är hemma. Dess hem är alltid snyggt hållet och välorganiserat och det kan vara inrett med konservativ smak.  Kaninen föredrar också att bjuda hem gäster hellre än att gå ut tillsammans med dem.

Kaniner är vältaliga och goda kommunikatörer. Vänner och bekanta vill gärna ha deras råd. Det gör kaniner till utmärkta diplomater och politiker. Andra bra karriärer för en kanin är: författare, förläggare, skådespelare, modedesigner, terapeut, läkare, administratör, pr-chef eller lärare.

Kaniner är väldigt sexuella varelser, men tenderar att ge mer av sig själva än de borde. Det kan leda till orealistiska förväntningar och ohälsosamma situationer. Kaniner behöver en partner som inte drar nytta av deras givmilda natur, för ett sådant par kommer inte att bli starkt. Kaninen passar bäst samman med grisen eller hunden, men absolut inte med en tupp eller en råtta.

Kaninens fridfulla sinne avhåller den från att bli märkbart upprörd. Eftersom de är lugna djur är det lätt hänt att någon drar nytta av dem. Dess känsliga natur gör att den drar sig undan aggressiva eller konkurrensutsatta situationer. Den är på det hela taget konservativ och inte intresserad av att ta några risker.

Kaninen bör arbeta på att bygga upp sitt självförtroende och självkänsla så att de kan känna sig säkrare. Längtan efter att få stanna kvar i säkra, bekväma miljöer avhåller kaninen från att ta risker vilket ibland får den att missa bra tillfällen.

Även om kaniner vanligtvis inte blir märkbart upprörda eller stressade, tenderar de att inte släppa fram de här känslorna. Att inte ge uttryck för dessa känslor kan leda till sjukdom. Kaninen skulle ha nytta av att aktivera sig mer under dagen, vilket skulle minska dess stress och ge den bättre hälsa.