Vad kineser säger om folk födda under ormens år
Ormens år. (Illustration av Wendy Yu; Epoch Times)


I Kina liksom i övriga sydostasien anses de som är födda under ormens år vara personer med stor talang. De är dessutom fantastiskt insiktsfulla och har en särskild förmåga att observera saker och ting.

De är personer som ofta är mycket beslutsamma, effektiva och kan fatta snabba beslut. Det här tecknets människor är också smarta och känsliga.

Ormen slingrar sig fram på marken snabbt och effektivt och det verkar som om inga sprickor kan hindra dess framfart, men när den finner det befogat kan den plötsligt gå till attack.

Om man håller sig till det här djurets egenskaper kan personer födda under ormens år hantera vilket problem som helst och låter sig inte ledas in i en tvist. De kommer inte att vidta några åtgärder utan att först överväga saken med försiktighet. Det är mycket troligt att de uppnår målet eftersom de kan föra en konsekvent kamp och har en fantastisk uthållighet.

Med sin starka nyfikenhet är de oftast bra på forskning.  De känner att de personligen måste kontrollera resultatet annars tror de inte på det. Normalt har de en mycket stark självmedvetenhet och därför tycker de att det är jobbigt  att lyssna på andras åsikter.

I allmänhet är de flesta av ormens människor engagerade i intellektuellt arbete eftersom de noggrant tänker över saker och deras talang är så överlägsen. Många av dem har förmögenhet och social status. Lämpliga karriärer för dem finns inom politik, filosofi, utrikespolitik, affärer, juridik, psykologi och som professor. De har ingen svårighet att bli framgångsrika. Om de däremot blir vilseledda kan de förvandlas till en ond bov.

Det sägs att personer födda under ormens år har turen med sig, därför är det inte konstigt att de har en önskan om att bli rika. Av den anledningen kommer många att betrakta ormens människor som snåljåparnas snåljåp. De fäster ändå vikt vid känslor. När deras medkänsla väcks, blir de mycket generösa och hjälper snabbt andra.

Personer som är födda under ormens år ser milda och ödmjuka ut, men de är hypokondriker och självcentrerade. När de har grälat med någon kommer de inte att glömma det och hämnas långt efteråt. När de ser att någon lyckats och nått framgång, låtsas de inte bry sig om det men kan inte låta bli att vara avundsjuka. Dessutom har de starka ägandebehov. De kommer att kämpa med alla medel för saker som de älskar.

Människor som har fötts under ormens år har oftast ett trevligt utseende. Männen är typiska hjärtekrossare med käckt, kvickt och attraktivt romantiskt temperament. Kvinnor är för det mest charmiga med en naturlig attraktiv mystik kring sig, men framförallt är de fascinerande.

Källor

http://www.epochtimes.com/b5/12/11/15/n3730579.htm
http://www.nongli.com/item1/2013/6.htm