Uttalanden vid global hungertrejk 6-7 mars 2006


Idag, måndagen den 6 mars från kl 02.00 och 24 timmar framåt hungerstrejkar vi, Vasilios Zoupounidis samt Carita Zoupounidou, för att sympatisera med alla de modiga människor som kämpar för mänskliga rättigheter i Kina och som därmed förföljs av den kinesiska kommunistregimen. Medan vi endast behöver ge upp mat i 24 timmar riskerar de dagligen sina liv och sina familjers säkerhet och välmående för att de endast önskar de mest grundläggande mänskliga rättigheterna. 

Carita Zoupounidou och Vasilios Zoupounidis 

***

Idag 6/3 inledde jag min hungerstrejk än en gång för att värna det kinesiska folkets rättigheter, jag önskar allt det bästa till dem.
Jag vill att regeringen omedelbart ska upphöra med fängslandet, tortyren och dödandet av oskyldiga människor. De inte bara skadar dem de torterar, de skadar sig själva än mer liksom de människor som tvingas utföra dessa grymma dåd. Ingen mänsklig varelse kan sova lugnt i sin säng efter att ha utfört sådana illdåd. En dag kommer Kina bli ett fritt land utan kommunistpartiet och då kommer också saker att kunna återgå till det normala.
Kina är ett land med en lång historia med stor visdom lagrad i kulturen. Jag hoppas att den visdomen åter ska vägleda det kinesiska folket och dess ledare som det gjort i årtusenden innan det grymma kommunistpartiet kom till makten.
Jag stödjer också advokat Gao som inspirerat hundratals, kanske tusentals människor världen över till att ställa sig upp och försvara mänskliga rättigheter i Kina
Kl. 02.00 den 6/3 började min hungerstrejk. Kl. 02.00 inatt 7/7 avslutar jag den. Jag hoppas att fler kommer att delta.

Jens Almroth