Uttalande från Epoch Times om händelsen vid Vita Huset
En kvinna kräver att den kinesiske kommunistledaren Hu Jintao slutar med förföljelsen av Falun Gong, under en ceremoni vid Vita Huset den 20 april. (Roger L. Wollenberg-Pool/Getty Images)


Under välkomstceremonin för den kinesiske kommunistpartiledaren Hu Jintao vid Vita Huset i Washington i torsdags ställde sig en kvinna upp på pressläktaren och ropade slagord.

Kvinnan heter Dr Wang. Hon var utsänd som reporter för Epoch Times i USA och hade fått ackreditering till läktaren. Hennes agerande under välkomstceremonin denna morgon var helt och hållet hennes eget initiativ. Genom att protestera på detta sätt agerade hon inte å Epoch Times vägnar. Hon hade inte heller rådfrågat någon av sina kollegor på Epoch Times om sina planer på att protestera. Om Epoch Times vetat om hennes avsikt hade hennes presslegitimation dragits in.

Epoch Times ber president Bush och Vita Huset om ursäkt för Dr Wangs agerande.

Även om Epoch Times inte godkänner detta, tycker vi att världen bör få veta vad som har påverkat en respekterad läkare som Dr Wang till att ta till en så drastisk åtgärd.

Epoch Times har tidigare rapporterat vittnesmål om hur läkare utfört organtransplantationer i Kina. På ett koncentrationsläger i Sujiatun uppgavs 6 000 Falun Gong-utövare ha hållits fångna som en levande resurs för Kinas organtransplantationsverksamhet. Det finns uppgifter om 36 sådana läger i Kina, det största med över 120 000 fångar. De närmaste dagarna kommer tusentals Falun Gong-utövare att bli slaktade på fruktansvärda sätt. Det sker genom att deras organ tas ut trots att de fortfarande lever. Enda räddningen för deras liv ligger i att sätta press på den kinesiska regimen.

Reportrar har ringt upp läkare och personal på sjukhus där man transplanterar organ. Samtalen avslöjade att vad som hände i Sujiatuns koncentrationsläger inte var någon isolerad händelse. Det var bara toppen på ett isberg.

Läkare på sjukhus i åtta olika provinser och städer ställde villigt upp på telefonintervjuer där de som intervjuade agerade patienter som frågade efter organ.

De fick veta att:

  a. organen hade högsta kvalitet eftersom de kom från levande människor

  b. att organen kunde anskaffas på en eller två dagar om patienten kunde lägga in sig på sjukhuset, och

  c. att organen togs ifrån Falun Gong-utövande människor.

  Inspelningar av dessa samtal finns att tillgå.

När Epoch Times publicerat nyheterna om organtransplantationerna fick vi uppgifter om att den kinesiska regimen hastigt förflyttat de fångar som fanns på anläggningen i Sujiatun och förstört alla bevis.

Transplantationsläkarna i Kina säger nu till patienter att de bör komma så fort som möjligt och om de gör det före 1 maj ”Då kan de få en organtransplantation omedelbart eftersom det finns riklig tillgång på organ för tillfället”. Läkarna säger att efter det datumet kommer det att bli svårt att få transplantationer utförda.

Innebörden är uppenbar: Den kinesiska regimen dödar människor som hållits fångna som om de vore en levande organbank. De dödar för att undanröja alla ögonvittnen till dessa motbjudande affärer.

Dr Wang har spelat en viktig roll under dessa avslöjanden. Hon har haft stor användning av sitt medicinska kunnande när hon utvärderat rapporter om skördandet av organ. Hon har också arbetat nära två av de ursprungliga källorna bakom avslöjandena.

På samma gång har Dr Wang i egenskap av läkare upplevt det som en mardröm att läkare kan göra överträdelser av dessa fasansfulla slag.

Detta är en desperat situation. ”Peter”, journalisten från Kina som först avslöjade det som hände i Sujiatun sade under en presskonferens den 20 april efter händelsen vid Vita Huset:

-Jag är villig att offra livet, om det är vad det kostar. Jag får betala för att jag avslöjade de här brottet.

Dr Wang har också förstått att det här är en desperat situation. Hon tog saken i egna händer och försökte hjälpa världen att veta vad som händer.

Klockan går. Låt oss agera och rädda liv.