Utländska ambassadörer deltog i begravning av syrisk aktivist (video)


Amerikanska och franska ambassadörer deltar i staden Daraa i en minnesceremoni för dödade syriska aktivister. 

Flera utländska diplomater reste för att delta i en minnesceremoni för en dödad syrisk aktivist i en stad nära huvudstaden Damaskus, enligt rapporter i medierna.

Ambassadörerna från USA, Japan och Frankrike sitter vid en ceremoni för att visa sitt stöd för proteströrelsen, enligt Al-Jazeera TV som fått tag på bilder av händelsen.

Den japanska ambassadens talesman sade till tv-stationen att deras ambassadör i Syrien, Toshiro Suzuki, var på minnesceremonin, som hedrade minnet av aktivist Ghiyath Matar, som nyligen sköts ihjäl av syriska säkerhetsstyrkor.

Videofilmem som finns på Youtube visade vad som verkar vara de tre ambassadörerna sittande på första raden bredvid varandra.

Minnesstunden kommer bara en dag efter att FN sade att 2 600 människor har dödats i det syriska tillslaget som började för ungefär sex månader sedan. Vissa oppositionsaktivister har sagt att minst 
3 000 har dödats.

Enligt Syrian Observatory for Human Rights har syriska säkerhetsstyrkor fortsatt att attackera flera städer. Sedan i måndags har man enligt beräkningar dödat 22 människor i städerna Hama och Homs och i Deir Ezzor-provinsen.

Översatt från” target=”_blank”>