Utbrott av fågelinfluensa mörklades i en månad
Kycklingar utfodras vid en kycklingfarm den 18 december i Nantong, Jiangsuprovinsen, Kina. Lokalbefolkningen hävdar att den kinesiska regimen mörklade utbrottet av fågelinfluensan i en månad. (Foto: China Photos/Getty Images)


Invånare i Jiangsuprovinsen avslöjade för Sound of Hope (SOH) att utbrott av fågelinfluensan, som nyligen erkänts av Kinas jordbruksministerium, i själva verket började för en månad sedan och att döda kycklingar har slaktats och sålts till andra provinser via illegala fabriker. 

Regimen anklagas för att ha mörklagt nyheten om influensan. Lokala källor säger också att tjänstemän misslyckats med att hindra spridningen och att man inte har några regler för eller tillsyn av kycklingförsäljningen. 

Anställda vid en veterinärcentral i Haian bekräftade för Sound of Hope att staden hade en kycklingepidemi ”för en månad sedan”. 

Bybor i samhället Guanba, staden Dontai, sade att 70 procent av kycklingarna dog av infektioner. Symptomen är feber, avmagring, att de får grön avföring och dör dagen efteråt. Hundratusentals kycklingar har dött. 

En bybo i samhället Guaba berättade för SOH: 

– Alla kycklingar i vår by har dött. Vi vet inte vad för slags sjukdom de har. Det gick inte att bota dem. Medicin hjälpte inte. Sjukdomen spreds sig snabbt. 

I Tanyan, staden Dongtai, klagade folk också på att de lokala myndigheterna inte hade vidtagit några effektiva åtgärder. Inga medier rapporterade om det. 

– Myndigheterna gick inte ut till allmänheten om epidemins omfång och efterverkningar. Vi saknar ett epidemiförebyggande system. Det finns ingen enhetligt epidemibehandling för kycklingavföring och någon enhetligt översiktsplan, så alla sorters bakterier sprids i luften. Den officiella siffran för vad vår region har förlorat i pengar är 160 miljoner yuan. Jag är inte säker på om det är fågelinfluensan. Myndigheterna håller fortfarande på och mörklägger nyheterna. Det finns många sjuka kycklingar vid den här tiden eftersom det inte finns någon effektiv tillsyn. 

Enligt folk på platsen köpte hänsynslösa handlare upp kycklingar för några yuan som dog av sjukdomar och sålde dem vidare till runt om i landet efter att de döda kycklingarna slaktats och behandlats. De behandlade kycklingarna skickades till provinserna Shanghai, Shandong och Henan. 

– Myndigheterna har ingen tillsyn över kycklingförsäljningen, sade en person i kommunen Tangyan till SOH.

– Jag såg en polisbil och en grävmaskinist som kom hit för att bränna och begrava de döda kycklingarna. Några kycklingfarmare åkte till myndighetsbyggnader eftersom myndigheterna hade lovat att ge tio yuan i kompensation för varje död kyckling som brändes upp, men myndigheterna skickade ut polis för att förhindra upplopp där. Att sälja kyckling, ankor och gäss är enkelt, utan någon som helst tillsyn från myndigheterna, fortsatte personen. 

En källa avslöjade att de döda kycklingarna var indränkta med väteperoxid och frystes direkt efter att de dödats. Det finns över dussinet slakterifabriker kring utbrottsområdet, där döda kycklingar slaktas och behandlas dygnet runt. Tiotusentals döda kycklingar har fraktats ut i hela landet eller frysts ner varje dag för att säljas under det kinesiska nyåret. Det finns hundratusentals döda kycklingar i lokala fryshus.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/china/china-bird-flu-cover-up-8760.html