USA:s utrikesdepartement varnar för resor till Europa
Turister njuter av utsikten från Westminster Bridge i London. På söndagen den 3 oktober, informerade amerikanska utrikesdepartementet (DOS) de medborgare som reser till Europa om att risken för attacker från al-Qaida och liknande grupper mot europeiska huvudstäder kan vara större än vanligt. (Foto: Daniel Berehulak / Getty Images)


Det amerikanska utrikesdepartementet (DOS) informerade på söndag den 3 oktober amerikanska medborgare om risken för terrorattacker i Europa. De som har planer på att resa till Europa bör registrera sina resplaner hos den konsulära avdelningen vid den amerikanska ambassaden, enligt DOS. Färska uppgifter tyder på att europeiska huvudstäder kan stå inför en större risk än vanligt att attackeras av al-Qaida och närstående grupper.

Kollektivtrafik och turistattraktioner i Europa kan bli deras mål, enligt varningen.

”USA:s medborgare bör vidta alla åtgärder för att vara medvetna om sin omgivning, och vidta lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda sig när de reser”, sade DOS i ett uttalande.

Amerika och dess allierade i Europa har ett nära samarbete när det gäller att upptäcka och omintetgöra terroristernas planer, enligt varningen.

En resevarning är mycket allvarligare än en vanlig varning. DOS hemsida säger: ”Varningar utfärdas när det finns långvariga, utdragna förhållanden som gör ett land farligt eller instabilt, och får DOS att rekommendera amerikaner att undvika att resa eller överväga risken med att resa till det landet.” 

Ett sådant uttalande är förödande för turismen och för program för utlandsstudier. Nepal, Mexiko, Haiti, Sudan, Afghanistan, Irak, Jemen, och Nordkorea är bland de 31 nationer som för närvarande finns med i DOS resevarningar.

Andra varningar manar resenärer att vara försiktiga när det gäller Samväldesspelen i Indien, Atlantens orkan- och Stilla havets tyfonperioder. Spelen kan bli måltavlor för terrorister, enligt DOS.

Resenärer kan ringa till utrikesdepartementet avgiftsfritt på 1-888-407-4747 för att få de senaste reserekommendationerna, eller besöka UD:s hemsida på Internet: http://travel.state.gov/travel/tips/tips_1232.html.

Översatt från engelska:http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/43621/