USA vände och vann i Solheim Cup
Amerikanskorna Lexi Thompson, Morgan Pressel, Paula Creamer och Brittany Lang firar efter USA:s seger mot Europa i Solheim Cup i Tyskland. (Foto: David Cannon/Getty Images)


Den prestigefulla golftävlingen Solheim Cup mellan USA och Europa avgjordes i helgen i Tyskland och det blev USA som återtog cupen efter vinst med 14,5 mot 13,5.

Det europeiska laget, med svenskorna Anna Nordqvist och Caroline Hedwall, såg efter lördagens spel ut att försvara segern från Colorado i USA för två år sedan. Starkt spel i partävlingarna foursome och bästboll gjorde att Europa ledde med 10-6 inför söndagens singelspel.

Amerikanskorna, som sett till världsrankingen hade ett klart starkare lag, vann dock åtta av tolv matcher i söndagens singelspel och kunde vända matchen till vinst med 14,5-13,5.

Solheim Cup är likt herrarnas motsvariget Ryder Cup en mycket prestigefull tävling och det var stundtals heta känslor mellan lagen. De europeiska kaptenerna, före detta svenska golfstjärnorna Carin Koch och Annika Sörenstam, hamnade i en del ordkrig med sina amerikanska motsvarigheter.

Anna Nordqvist gjorde en godkänd insats i turneringen och tog en av få poäng för Europa i singelspelet genom seger mot världsstjärnan Stacey Lewis. För Caroline Hedwall, som i Solheim Cup 2013 som första spelare någonsin vann samtliga sina fem matcher, gick det tyngre. Blott en seger på fyra matcher blev det för Hedwall.

Segern var USA:s första i Solheim Cup sedan 2009.