Uppgift om överlevda obekräftad
INDONESIEN, Semarang : Ett Adam-flygplan på Semarang flygplats den 2 january 2007. Ett Adam- Boeing 737-400 kraschade mellan Java och Sulawesi med 102 personer ombord. (Foto: AFP/ Bay Ismoyo)


Tolv människor rapporteras ha överlevt när ett indonesiskt flygplan störtade på ön Sulawesi. De övriga 90 ombord omkom. Men uppgifterna om överlevande är osäkra, enligt landets transportminister.

– Vad gäller uppgifterna om tolv överlevande bygger de på vad bybor berättat, och kan ännu inte bekräftas, sade Radjasa.

Planet störtade under ett kraftigt regnväder på måndagen i ett bergsområde på ön Sulawesi. Boeing 737-400-planet försvann under en inrikesflygning mellan Surabaya och Manado. Sökandet inleddes sedan markkontrollen förlorat kontakt med planet, som flög för lågprisbolaget Adam Air.

– Planet har hittats och tolv av de 102 ombord har överlevt, sade Hartano, en talesman för flygbolaget.

Men senare dementerades även rapporterna av indonesiska tjänstemän om att planet har påträffats, uppger nyhetsbyrån Reuters.

– Platsen har ännu inte hittats. Vi ber om ursäkt för att nyheten vi skickade ut inte stämmer, sade Eddy Suyanto från det indonesiska flygvapnets bas i Makassar på ön Sulawesi.

En talesman för flygbolaget sade att tre amerikanska medborgare fanns på passagerarlistan. rapporterade AFP. De tillhörde alla samma familj. Markkontrollen tappade kontakt med planet i måndags omkring en timme innan planet skulle landa i Manado. Enligt Indonesiens transportdepartement var det 17 år gamla planet i gott skicka och hade fått sin senaste servicegenomgång i december 2005.

Adam Air har 19 Boeing 737-plan i sin flotta. Bolaget bildades 2002 och trafikerar en tiotal inrikeslinjer, liksom en rutt till Singapore.