Universitetsrektor: "En show bortom tid och rum"
Peng Tsung-Ping, rektor på Yuan Ze University i Taiwan, tillsammans med sin fru på Shen Yun Performing Arts föreställning i Taoyuan. (Foto: Chen Yurou/The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts sista show i Taoyuan, Taiwan, var den 15 mars. Peng Tsung-Ping, rektor för Yuan Ze University, kom med hustru  till teatern. Efter showen berömde Peng föreställningen och sade:

– Shen Yuns program var noggrant planerat. Den hade en stark kinesisk stil som innehöll olika dynastier och regioner. Det är verkligen en show bortom tid och rum.

Peng förklarade att ”tid” innebär byte av dynastier. Till exempel representerar den första programpunkten ”En ny början” historien från himlen till den mänskliga världen, när  skaparen bjuder in gudomliga varelser från avlägsna världar att följa honom till jorden. Dessutom visas  den mest blomstrande av tiderna under Tang-och Qin dynastierna. Och ”rum”, sade han, innebär att programpunkten visar de olika regionernas karaktärer, såsom den mongoliska dansen och den taiwanesiska dansen. De manifesterar fullt ut olika regioners och rasers unika stilar.

– Shen Yuns plan för hela föreställningen är omsorgsfullt utformad. Showen ligger på en mycket hög nivå, betonade Peng.

Peng anser att Shen Yuns turné till Taiwan är särskilt meningsfull för landet, eftersom det ger publiken en möjlighet till en ökad förståelse av traditionell kinesisk kultur. Därmed kan de reflektera över bredden och djupsinnigheten hos det kinesiska kulturarvet genom historien, och ge ett vidare perspektiv på det kinesiska folkets världsåskådning.

Peng uppskattade särskilt Shen Yuns orkester.
– Det är den bästa, sade han först på engelska, den bästa, upprepade han på kinesiska.

Han sade att föreställningens bakgrundsmusik inte var inspelad, utan framför av en liveorkester, vilket visade att orkestern måste ha en mycket hög kvalitet.

Pengs fru sade att hon var förtjust i danssprogrammen. Hon tillade att det var en helt ny upplevelse att se Shen Yun.
– Jag njöt av [dansarnas] styrka och skönhet. Jag känner mig fantastisk, sade Pengs fru.

Peng tror att Shen Yuns föreställning i Taoyuan var ett bra tillfälle för några av de två miljoner medborgare att få njuta av konst och kultur. Han menar att det inte bara skulle förbättra kvaliteten på den lokala scenkonsten och kulturen, utan också uppmuntra lokala kulturaktiviteter.

Yuan Ze University grundades 1989 av Far Eastern Group, en av de viktigaste företagen i Taiwan. Styrelsens ordförande är Douglas Tong Hsu, ordförande i Far Eastern Group, som äger Far EasTone Telekommunications, Far Eastern Department Store, Far Eastern Textile, Far Eastern Restaurants, Far Eastern Electronic Toll Collection, och andra.

Chen Yurou rapporterade.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre turnerande trupper som uppträder samtidigt runt om i världen. För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun Performing Arts kommer att uppträda på Cirkus i Stockholm den 24 –  27 april.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/53079/