"Unikt" säger tidningsägare om Shen Yun
Lewis står vid Birmingham Jefferson Convention Complex efter Shen Yuns show. (Foto: The Epoch Times)


Lewis är ägare till en lokal veckotidning och var entusiastisk över att Shen Yun Performing Arts skulle komma till hans stad och han har marknadsfört föreställningen i sin tidning.

Vi publicerade en hel del information om showen eftersom vi ville att befolkningen skulle veta att de var inbjudna och de uppmuntrades att komma. Det är något unikt och något annorlunda, något som många av våra läsare, liksom jag själv, förmodligen aldrig har sett tidigare och vi visste inte ens vilken slags föreställning det skulle bli.

Efter föreställningen sade Lewis att den var ”förstklassig”.

Det passar in i vad vi gör i samhället. Vi försöker visa olika typer av saker för våra läsare och detta är en unik upplevelse som har kommit till vår stad, säger han.

Kostymerna var vackra, landskapet var enastående och det är det budskap vi vill förmedla till våra läsare.

Showen hjälpte Lewis, vars familjeföretag har funnits i 45 år, att lära sig mer om kinesisk historia och kultur.

Jag tror att artisterna presenterade olika typer av kinesisk dans och musik för oss, och vi tenderar att tro att det bara fanns en sort. Genom föreställningen kan vi se mångfalden, sade han, och lade märke till de sofistikerade dansrörelserna.

Shen Yun kännetecknas av klassisk kinesisk dans, en gammal konstform med flera tusen år gamla anor, med rika och uttrycksfulla rörelser. Många av handlingarna i Shen Yuns olika nummer presenteras genom dans och musik. Föreställningen kännetecknas också av folkdanser från olika regioner i Kina

När jag kom ut kände jag att jag hade lärt mig lite av den kulturella mångfald som ni [kineser] har.

Lewis sade hans tidning kommer att publicera mer information om Shen Yun så att fler människor vet om showen.

Shen Yun gav ytterligare en föreställning i Birmingham, Alabama, den 22 augusti på konserthuset, Birmingham-Jefferson Convention Complex. Därfter kommer sex föreställningar att ges i Washington DC, på Kennedy Center Opera House från 26 till den 30 augusti.

Epoch times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts. Vänligen se webbsidan, ShenYunPerformingArts.org för ytterligare information.

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/21371/