Ung riksdagspolitiker om Shen Yun: ”Alla borde gå och se föreställningen”
Den unge riksdagsledamoten Anton Abele, tillsammans med pappa Gunnar, såg påskdagens Shen Yun-föreställning. (Foto: Sound of Hope)


När Anton Abele blev vald till riksdagspolitiker 2010, var han den yngste riksdagspolitikern någonsin. Hans hjärtefråga är att stoppa våldet i samhället och därför startade han föreningen Stoppa Gatuvåldet.

Abele kom till påskdagens Shen Yun-föreställning tillsammans med far och syster. Där fick han en bild av våldet i dagens Kina där det till och med är kriminellt att äga en av Falun Gongs böcker.

-Vi måste alla stå upp för mänskliga rättigheter och yttrandefrihet, sade Abele.

Det kinesiska kommunistpartiets styre har under sina drygt 60 år vid makten haft sina speciella kampanjer såsom kulturrevolutionen, vilket har medfört att mycket av Kinas traditionella kultur förstörts.

– Det är en föreställning som visar 5 000 år av kinesisk kultur, 5 000 år av förlorad kinesisk kultur som nu finns tillgängligt för hela världen, så jag tycker det är mycket intressant och jag tycker alla borde gå och se föreställningen, sade Anton Abele.

Systern Celine Abele blev mycket förtjust i dansnumret som handlade om plommonblommorna. En liten skir blomma som är högt älskad av det kinesiska folket. Den är uthållig, blommar till och med när det är snö.

– Jag älskade det, det var väldigt vackert, sade hon.

Pappan Gunnar Abele, tandläkare, fann sin favorit, De lekfulla munkarna, en scen med mycket humor och där munkarna interagerar med publiken.

– Munkarna var fantastiska, det var kul. Man fick se att det händer saker i kloster som man inte vet om.

De unga munkarna ägnade sig nämligen åt sina egna små övningar när abbotten var borta. Gunnar Abele tyckte även om den sista scenen.

– Det var ett väldigt starkt budskap om mänskliga rättigheter i alla länder, inte bara i Sverige, utan även i Kina. Det är viktigt för alla.

Baserat på intervjuer från NTD Television och Sound of Hope.

Shen Yun Performing Arts Touring Company i Europa, har föreställningar även den 25, 26 och 27 april på Cirkus i Stockholm.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.