UFO:n finns på riktigt säger tidigare astronaut
En bild från februari 1971, när Apollo 14 som tredje farkost någonsin landade på månen. De amerikanska astronauterna Alan Shepard (till vänster) och Edgar Mitchell (till höger) tog en promenad på månen. Mitchell menar att det finns UFO:n och att de har kontaktat människor. (Foto: STF/AFP/Getty Images)


En veteran från Apollo 14-uppdraget har sagt att UFO:n besöker jorden och har kontaktat mänskligheten.

Edgar Mitchell, som 1971 blev den sjätte mannen att gå på månen, sade för en tid sedan till den brittiska radiostationen Kerrang! att ”Vi har blivit besökta på den här planeten och UFO-fenomenet är verklighet, även om det har dolts av våra regeringar under en väldigt lång tid.”

”Det finns mer nonsens ute [om UFO:n] än vad det finns verklig kunskap, men det är ett verkligt fenomen. Det har dolts väl av våra regeringar under de senaste 60 åren eller så, men sakta har det läckt ut, och somliga av oss har varit privilegierade nog att ha fått nys om en del av det.”

Under intervjun refererade Dr Mitchell till den ökända Roswell-incidenten 1947, där somliga tror att den amerikanska regeringen dolde kraschen och den efterföljande bärgningen av en utomjordisk farkost.

”Jag har varit djupt involverad i särskilda kommittéer och särskilda forskningsprogram med väldigt trovärdiga vetenskapsmän och säkerhetsfolk som känner till den egentliga inofficiella historien och jag tvekar inte att tala om det” sade han.

”Det är ganska mycket kontakt som sker – jag känner inte till alla inofficiella detaljer för det är egentligen inte mitt huvudsakliga intresse – men vi vet att vi har blivit besökta, att Roswellkraschen var verklig och att ett flertal andra kontakter har varit på riktigt och pågående…”

De huvudsakliga incidenterna har ägt rum efter andra världskriget, sade han.

Enligt Mitchell ökar allmänhetens medvetande om detta och regeringar anstränger sig mindre att dölja incidenter eller skapa felaktig information.

”Jag tror att vi är på väg mot ett större avslut på det här och seriösa organisationer är på väg i den riktningen.

Han sa att en bra bit över 70 procent av USA:s befolkning trodde att det är ett faktum att jorden besökts av UFO:n samt att insatta personer som känner till den här informationen nu känner sig mindre hotade när de talar ut om vad de vet.

Och hur ser de där utomjordingarna ut?

”Ni har sett några av bilderna – ja, alltså bilderna som jag känner till, vissa av dem är de här små människorna som ser konstiga ut i våra ögon … från vad jag känner till från mina kontakter som har haft kontakt är det ganska korrekt” sa han.

Mitchell är inte den enda före detta astronaut som berättat om UFO:n.

Överste Gordon Cooper, en astronaut i Mercuryprojektet, det första bemannade amerikanska rymdprojektet, säger på en inspelning att han bevittnade en formation av metalliska tefatsformade UFO på en hög höjd över Centraleuropa 1951.

Sju år senare var överste Cooper med om en annan erfarenhet när han råkade se filmfoton under framkallningen av filmfoton av ett UFO-tefat som landade på en uttorkad sjöbotten i Kalifornien. Han sade att fotografierna sändes till Washington och att inget någonsin hördes om det igen.

Enligt The Independent vittnade överste Cooper vid FN:s utfrågning om UFO:n 1978.

Har forskarna löst Bermudatriangelns mysterium?

VIDEO: Dödad för organ – Kinas hemliga transplantationsindustri