Udumbarablomman upptäckt i Sydkorea
På taket av en domstolsbyggnad i västra Seoul, Korea, finns en trädgård där man nyligen upptäckt 22 stycken Udumbarablommor på en namnskylt. Blommorna är endast en halv centimeter stora. (Foto: Kim Guk Hwan/Epoch Times)


Den åttonde juni kom uppgifter från Sydkorea om att man på flera platser observerat den extremt ovanliga udumbarablomman. Enligt den buddhistiska traditionen blommar udumbara endast vart tretusende år och den anses vara ett tecken på omåttlig lycka och välsignelse.

Första gången udumbarablomman uppenbarade sig i vår tid var 1997. Enligt buddhistiska uppteckningar var det då 3024 månår sedan buddhism uppstod.

De 24 blommorna, inte större än 0,25 cm, växte då på en Buddha-skulptur i brons, i templet Kyungki-Do. Hundratals människor begav sig till templet för att få se den ovanliga företeelsen.

Nu har det inträffat igen. Den åttonde juni blev de anställda vid en distriktsdomstol i västra Seoul mycket upprymda över ”de goda saker som håller på att hända” då det visade sig att 22 stycken udumbarablommor växte på en namnskylt i trädgården på domstolens tak.

Samma dag blommade cirka ett dussin likadana blommor på ett fönster tillhörande ett universitet i Noryangjin-dong, Dongjak-gu, i Seoul. Ledaren för universitetet, Kim Yeong Deok, sade att man såg det som en överväldigande välsignelse för universitetet.

Enligt de buddistiska skrifterna är udumbara en fantasiblomma som endast blommar vart tretusende år – när Laghjulets konung kommer till den mänskliga världen. Huilin Yinyi, en samling buddistiska skrifter, menar att denna himmelska blomma är tecken på ett mirakel.


På ytterligare en namnskylt i trädgården växer sju till nio Udumbarablommor. (Foto: Kim Guk Hwan/Epoch Times)

På ytterligare en namnskylt i trädgården växer sju till nio Udumbarablommor. (Foto: Kim Guk Hwan/Epoch Times)

I maj 2005 upptäcktes udumbara i det tusen år gamla templet, Sumi Zen, i Gyeongju. Zenmästaren Kim sade att han först inte visste vad de var för något och att han försökte vispa bort dem, men de förblev kvar. Han tog sig en noggrann titt och såg att de var små växter med blommor, skaft och rötter.

En del biologer hävdar att växterna som hittats i Sykorea egentligen är ägg från insekten Chrysoperla rufilabris. Men i Sydkorea, där en fjärdel av befolkningen är buddhister, är folk övertygade om att de är den legendariska och mytomspunna Udumbara.

Översatt från engelsk version