Tyst protest mot nio års förföljelse
Runt 350 utövare av den andliga disciplinen Falun Gong samlades förra veckan utanför det kinesiska konsulatet i New York för att minnas den dagen 1999 då 10 000 Falun Gong—utövare begav sig till Peking för att vädja för 45 medutövare som dagen innan fängslats på utan rättslig förklaring. (Tim McDevitt/The Epoch Times)


Runt 350 utövare av den andliga disciplinen Falun Gong samlades utanför det kinesiska konsulatet i New York förra fredagen för att minnas de fredliga protesterna som inträffade den 25 april 1999 då 10 000 Falun Gong—utövare samlades runt ett regeringskontor nära Zhongnanhais regeringshögkvarter i Peking, Kina.

De 10 000 utövarna i Peking var endast en liten del av de uppskattningsvis 70-100 miljoner utövare som då fanns i Kina. De stod tysta i protest mot det olovliga gripandet av 45 Falun Gong-utövare i staden Tianjin dagen innan. Trots att protesterna den 25 april gick lugnt till, var det en avgörande dag i den redan eskalerande anti-retoriken som riktades mot gruppen från det kinesiska kommunistpartiet och den dåvarande partiordförande Jiang Zemin.

Kort därpå startade Jiang tillsammans med chefen för militären en fullskalig propagandakampanj i syfte att svartmåla Falun Gong, följt av ett systematiskt och trespetsat angrepp mot Falun Gong—utövare i Kina: ”svartmåla deras rykte, ruinera dem ekonomiskt och förstör dem fysiskt”.

Jiangs folkmordspolitik har fortsatt i nio år sedan dess. De senaste rapporterna visar på att förföljelsen har ökat under inför sommarens OS i Peking.

Vad de 10 000 utövarna visade prov på den dagen i Peking var tålamod, en huvudlinje inom Falun Gongs principer. Detta reflekterades även på ett fridfullt sätt utanför det kinesiska konsulatet i New York förra veckan. Det var en varm kväll och utövarna, de flesta kineser men även västerlänningar, folk från mellanöstern, afroamerikaner, sydasiater och latinamerikaner satt i tyst protest mot det fortsatta folkmordet i Kina. Varken rop eller skrik hördes och där förekom inget viftande med skyltar eller inga höjda nävar.

Många satt med korslagda ben och med sina händer framför bröstet. Andra stod och höll i banderoller och höll tal med beskrivning av övergreppen som skett under de senaste nio åren.

En 79-årig demonstrant som bara ville kallas för Gao, var i Peking den 25 april 1999.

— Vi hade hört talas om att några utövare hade fängslats och vi var inte säkra på vad de skulle göra med dem, så vi gick till Zhongnanhai, sade han.

— Alla stod tysta, det var mycket fridfullt. Polisen ville att vi skulle skingras så de började dela ut propaganda, de kastade den överallt … de försökte påverka utövarna men ingen av oss reagerade. Polisen blev ganska rörd eftersom vi var så tysta, minns Gao.

— Polisen körde upp och ner längs gatan och fotograferade utövarna. Några utövare förlorade sina jobb efter det.

Damon Noto, 35 år och läkare från New Jersey, talade om de fruktansvärda organstölderna från Falun Gong—utövare i Kina.

— Hur bedömer man en regim? Utifrån hur den behandlar sitt eget folk, sade han.

— Under de senaste 50 åren som KKP har suttit på makten, hur många miljoner av det egna folket har de dödat? … Jag säger att det kinesiska kommunistpartiet är en ytterst ond regim, sade Noto.

Noto fortsatte med att beskriva ett system av statssubventionerade organstölder i Kina. Sedan KKP började fängsla Falun Gong-utövare 1999 har antalet organtransplantationer i Kina skjutit i höjden. Den genomsnittliga väntetiden för ett organ är i många länder ett och ett halvt år, i Europa kan den vara så lång som tre år. I Kina kan väntetiden för att hitta ett passande organ vara så kort som två veckor.

Beviset för att den enorma tillgången på organ för dessa transplantationer kommer från fängslade Falun Gong—utövare har fått stöd av en omfattande rapport författad av den internationella människorättsadvokaten David Matas och den före detta kanadensiska chefsåklagaren David Kilgour, även före detta parlamentsmedlem och statssekreterare. Rapporten, som initierades 2006, då hustrun till en kinesisk kirurg klev fram och avslöjade organstölderna i Kina, har följt 51 bevisspår för att sammanfattningsvis komma fram till att anklagelserna om organstölderna är sanna och att de pågår i Kina idag.

— Folk säger till mig att saker håller på att bli bättre i Kina — men jag säger till dem att det är raka motsatsen, vad har förbättrats? Trosfrihet? Rättvisa rättegångar? Yttrandefrihet? Nej, nej och nej. KKP har inte förbättrats utan har blivit värre, de är en varg, numera är de en varg i fårakläder.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-28/69845.html