Tyskland U21-mästare
Tysklands Wagner sätter 4-0 och EM-segern mot England är klar.


Det är final i EM i fotboll i Malmö. Det är en varm och klibbig sommar kväll. Människor strömmar från alla håll till Malmös nya fotbollsarena som tornar upp sig helt kolsvart och som liknar en blandning mellan en gigantisk insekt och ett rymdskepp som har landat.

Finalen som Sverige så när nådde spelas av Tyskland och England. Man kan missta sig att U21 med män yngre än 21 år skulle ha någon förringande betydelse men de flesta spelarna är redan etablerade stjärnor i Europas storklubbar.
Arenan är byggd för fotboll man sitter nära planen och kan se allt som händer. Två skärmar på vardera kortsida ger information och visar repriser.

Nu är stadion full med förväntande människor. Jublet stiger när 20 000 människor ser lagen springa in på planen. Det är dags för avspark.

England slår an på takten direkt och tar kommandot genom den snabbe och tekniske ytter mittfältaren nummer 7, James Miller, hemma hörande i Aston Villa till vardags. Tyskland inser vad som händer och ökar takten. Spelet väger fram och tillbaks men efter 20 minuter spelar nummer 10 i Tyskland, Mesut Özil fram nummer 20 Gonzalo Castro. Han gör 1-0 till tyskland.
Stadion kokar nu och ett tidigt mål är vad publiken vill ha.

England försöker utjämna med Miller i spetsen men det lyckas inte. Den tyske tränaren Horst Hrubesch manar hela tiden på sina män. Han är hela tiden vid sidlinjen och gestikulerar och ropar på sina spelare. Tyskland går till halvlek med övertag medans England går till paus för att fundera.  Tyskland öppnar andra halvlek Genom att chocka England med 2-0 efter 2 minuter spel. Nummer 10, Mesut Özil, slår en frispark från 30 meter. Scott Loach i Englands mål går åt fel håll när frisparken slås, inser sitt misstag och försöker byta tyngdpunkt i luften han når bollen men frisparken är sten hård och går i mål.

Därefter böljar spelet fram och tillbaka och inte förrän i 57e minuten har England en riktigt bra chans när nummer 4 Lee Cattermole skjuter strax över ribban. Publiken drar efter andan.

Nu är även Englands tränare, Stuart Pearce, ute vid linjen och nu är det hjärnornas kamp när både den tyske och den engelske befälhavaren står sidan vid sida och styr sina män.

England driver nu på och jagar ett mål men Tyskland viker inte en tum utan fortsätter att spela bra. I 69:e minuten passar Englands James Miller bollen till nummer 11 Adam Johnson men bollen rensas undan på mållinjen av tyska backar. England har några chanser till men allt tar slut när Tyske Sandro Wagner kliver fram och nätar 3-0. England är nu punkterade. Samme Wagner spelar upp igen och gör ett solo och slår in 4-0 till Tyskland. De tyska spelarna jublar och sprutar ner sin käre tränare med vatten. Tyskland är välförtjänt mästare i fotboll för första gången i U21-samman hang.