Tyskland godkänner Greklands räddningspaket
Tysklands förbundskansler Angela Merkel och vice förbundskansler och utrikesminister Guido Westerwelle meddelade att Tyskland kommer att ansluta sig till räddningspaketet för Grekland och stödja EU:s finansiella stödpaket på 110 miljarder euro med ett bidrag på 22,4 miljarder euro. (Foto: Andreas Rentz / Getty Images)


Den tyska regeringen godkände ett bidrag på upp till 22,4 miljarder euro till Grekland på måndagen, vilket banade väg för att räddningsplanen för landet kan fortsätta. Det tyska parlamentet kommer sedan också att ge sitt godkännande.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel sade att regeringens beslut inte bara var för att hjälpa Grekland utan också för att stabilisera euron.

– Inverkan på eurons stabilitet fanns med i bilden, sade hon vid en presskonferens.

Merkel sade att EU gick med på ett lån på 80 miljarder euro i stöd till Grekland i söndags. Från euroländerna är Tyskland den största bidragsgivaren med 22,4 miljarder euro under de kommande tre åren. Frankrike diskuterar fortfarande sin andel på 16,8 miljarder euro.

Vid slutet av veckan kan alla euroländerna ha godkänt det föreslagna lånet och EU:s finansministrar kommer att fatta det slutliga beslutet den 7 maj vid ett toppmöte i Bryssel. Vid den tidpunkten borde Grekland ha genomfört krislagstiftningen och reformerna borde ha trätt i kraft.

Den europeiska centralbanken sade på måndagen att den skulle fortstätta att ta emot grekiska obligationer som säkerhet för finansiering. Trots all denna goodwill kvarstår vissa tvivel om en hållbar framtid för Grekland.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/34636/