Tyskland: Demonstration mot kärnavfall möttes av 17 000 poliser
Polisen försöker att flytta en flock får från vägen som leder mot Gorleben den 8 november 2010 i Laase, Tyskland. (Foto: Miguel Villagran / Getty Images)


Omkring 17 000 tyska poliser sattes in till en kostnad av 50 miljoner euro för att stävja demonstranternas protester och se till att ett tåg lastat med radioaktivt kärnavfall från Frankrike säkert anlände till norra Tyskland, rapporterar Der Spiegel.

Upp till 50 000 demonstranter deltog i demonstrationerna, sittande på järnvägsspåren och hängande i rep från broar, enligt rapporten.

Alla transporter av kärnavfall under de senaste 15 åren har orsakat liknande protester, men i år var demonstrationerna värre och mer våldsamma än tidigare år på grund av att Tysklands förbundskansler Angela Merkel i år beslutat att förlänga livslängden på Tysklands 17 kärnkraftverk med 12 år, enligt rapporten.

I måndags kväll blockerade Greenpeace framgångsrikt en lastbilstransport från att leverera avfall till den tillfälliga lagringsplatsen i en gammal saltgruva nära staden Gorleben, rapporterade Die Welt.

Demonstranterna säger att gruvan, som betraktas som en permanent lagringsplats, är osäker, enligt France 24.

Översatt från engelska: