Tyska presidenten Koehlers handslag för mänskliga rättigheter i Kina
Hu Jintao på Charlottenburgs slott, omgiven av media. På banderollen i bakgrunden står det "Ställ Jiang Zemin inför rätta". Jiang Zemin är den förre ledaren för kommunistpartiet, ansvarig för att ha startat förföljelsen av Falun Gong. (Epoch Times)


Den tyske presidenten Horst Koehler tog tillfället i akt att på torsdagen lämna ett meddelande till sin besökare, ledaren för det kinesiska kommunistpartiet, Hu Jintao.

Kort innan mötet med Hu, gick Koehler fram till en grupp människorättsaktivister som demonstrerade utanför Charlottenburgs slott mot den bistra människorättssituationen i Kina.

Framför ingången till slottet lämnade Koehler sin limousin och sitt lilla följe för att gå fram och skaka hand med demonstranter från Amnesty International och Falun Gong, vilka samlats med anledning av Hu Jintaos statsbesök.

Flera deltagare sade att den tyske presidenten uppmuntrade dem att fortsätta med sina vädjande mot förföljelsen av Falun Gong. Han skulle göra detsamma på sitt sätt. Den andliga gruppen Falun Gong har förföljts i det kommunistiska Kina i sex år.

Den kinesiska regimen fortsätter att pressa utländska regeringar för att kinesiska tjänstemän inte heller vid utlandsresor ska behöver möta någon med en annan åsikt,. Den kinesiska regimen stämplar vem som helst som motståndare, som inte erkänner den kommunistiska ideologin som den högsta sanningen. Detta gäller särskilt demokratirörelser, taiwaneser, Falun Gong, tibetaner och uigurer.

Enligt de kinesiska kommunisterna borde endast flaggviftande supportrar till den röda regimen finnas inom de besökande tjänstemännens synhåll.

Koehlers gest på torsdagen klargjorde ännu en gång hans inställning gentemot Kina. Han citerades i nyhetstidningen Spiegel, dagarna före Hus besök, då han stod upp mot affärsförbindelser med ”brottslingar mot mänskligheten”. Han syftade på Folkrepubliken Kina.

Engelsk version:
http://www.theepochtimes.com/news/5-11-13/34558.html