Tysk tarantel-smugglare gripen av polisen i USA
Tarantel-smugglaren Sven Koppler från Tyskland arresterades på fredagen efter en så kallad "Sting Operation" som avslöjade hans kriminella verksamhet. (Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Getty Images)


En tysk man har uppenbarligen under flera år smugglat hundratals taranteler och diverse andra spindeldjur till USA, meddelade myndigheterna på fredagen, enligt AFP.

Myndigheterna gillrade en fälla för att ta fast den 37-årige Sven Koppler i ett tillslag kallad ”Operation Spiderman”, rapporterade nyhetsbyrån. Han arresterades på torsdagen efter att ha flugit till Los Angeles.

– Han är en av de största importörerna av illegala taranteler till USA. Han har hållit på med det i flera år, sade amerikanske vice åklagaren Mark Williams till Los Angeles Times.

Williams sade att Koppler tjänade runt 300 000 dollar när han sålde spindlarna i olika länder, inklusive USA. The Times rapporterade att han riskerar att dömas till fängelse i max 20 år och böter på 250 000 dollar.

I mars fann polisen runt 300 levande taranteler när de kontrollerade ett paket, vilket påkallade undersökningen.

– De blev verkligen förvånade över att hitta hundratals taranteler i en rutinkontroll av post, sade Williams till The Times.

Ett nytt paket upptäcktes senare av personal vid USA Fish and Wildlife och det innehöll 250 levande taranteler, inklusive 22 mexikanska röd-knä-taranteler. De var inlindade i plastsugrör.

I sin edsförsäkran sade han att han är ”utlänning och de kommer antagligen att sätta mig i fängelse”, och tillade att USA har ”speciallagar” som Tyskland inte har, rapporterade AFP.

 

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/46928/