Tymosjenkos överklagan uppskjuten
Supportrar till Ukrainas före detta premiärminister Julia Tymosjenko ropar slagord vid en demonstration framför Högsta domstolen i Kiev, Ukraina, den 12 juli. (Foto: Genya Savilov/AFP/GettyImages)


Den fängslade, före detta ukrainska premiärministern, Julia Tymosjenkos överklagan sköts i torsdags upp för tredje gången på grund av resultaten från en medicinsk undersökning.

Domare Stanislav Mishchenko säger att nästa utfrågning kommer att bli om drygt en månad och att hon behöver få fram medicinska dokument för att kunna gå vidare med sin överklagan, rapporterar AFP. Tymosjenko närvarade inte vid utfrågningen i torsdags på grund av ryggsmärtor.

Den 51-åriga Tymosjenko avtjänar ett sjuårigt fängelsestraff efter att ha fällts för maktmissbruk under tiden hon var premiärminister. Hon och hennes supportrar menar att domen var politiskt motiverad då hon är motståndare till den nuvarande presidenten Viktor Janukovitj.

Enligt Reuters har hon just nu permission från fängelset för att kunna få sjukhusbehandling.

Försvarsteamet förväntar sig att deras begäran avslås av Ukrainas Högsta domstol, och kommer då att skicka in fallet till den Europeiska människorättsdomstolen i Strasbourg, Frankrike.

I juni sade Tymosjenkos advokat Serhiy Vlasenko till Reuters:
”Det går inte att finna rättvisa för Tymosjenko, allt hopp om hennes försvar finns utanför Ukrainas gränser.”

Översatt från engelska.