Tvååring avled efter uppmärksammad bilolycka i Kina
En bild av Yueyue på intensivvårdsavdelningen på ett militärsjukhus i Guangzhou den 16 oktober. Hon dog den 21 oktober av de allvarliga hjärnskador hon fick i olyckan. (Foto: Epoch Times fotoarkiv)


Tvååriga Yueyeu, som blev överkörd av två bilar och ignorerades av 18 personer innan hon fick hjälp, dog på morgonen den 21 oktober, enligt statliga People’s Dailys hemsida, som citerade ett inslag från Foshan City TV.

Enligt inslaget tog Yueyues föräldrar ett sista farväl av sin dotter omkring klockan tre på morgonen på sjukhuset.

I en tidigare presskonferens den 20 oktober sade sjukhusets företrädare att Yueyue hade hjärnskador och flerfaldig organsvikt och att de hade meddelat hennes föräldrar att hon var döende.

Su Lei, chefen för sjukhusets intensivvårdsavdelning sade att det var omöjligt för Yueyue att återhämta sig, och att hon som bäst skulle kunna hållas i ett vegetativt tillstånd, men även det var osannolikt.

Efter att Yueyue kördes över av den första bilen slog hon huvudet i marken, och det ledde till svåra hjärnskador som gjorde att hon inte kunde andas, och senare till att även andra organ slutade fungera.
chinareports@epochtimes.com

Översatt från engelska