Två skadade i demolerad byggnad i Yangzhou
Metallburen där Jin Lanying låste in sig själv för att försvara sig. (Foton: Epoch Times)


En anrik trevåningsbyggnad i staden Yangzhou i Jiangsuprovinsen ligger numera i ruiner efter upprepad skadegörelse. Trots flera försök att rädda byggnaden klarade inte familjen det längre. 

Byggnaden har i minst 100 år varit både privat bostad och familjeföretag åt familjen Jin. Nuvarande ägare var syskonen Jin Shaotang och Jin Lanying. 

Det var lokala exploatörer som hyrde in kriminella till att attackera familjen och demontera byggnaden för att de ville utveckla och bereda marken där. 

Jin Lanying och hennes svärson, Ju Wenzhen, låste in sig själva i en egentillverkad metallbur för att skydda sig mot våld eller kidnappning samt för att vara nära byggnaden så att de även kunde skydda den. 

Den 3 december förra året attackerades kvinnorna igen av ett inhyrt kriminellt gäng på 100 personer. Attackerarna sprayade giftiga kemikalier på dem och flydde därefter när kvinnorna i självförsvar svarade genom att spruta flytande gas tillbaka mot angriparna. Gänget återvände när kvinnorna kollapsat av ångorna.


Jin Lanying fick allvarliga brännskador av de giftiga gaserna.

Jin Lanying fick allvarliga brännskador av de giftiga gaserna.

Jin Lanying åtdrog sig allvarliga brännskador från attacken och fördes till Subei folksjukhus i Jiangsu för akutsjukvård. Ju Wenzhen skadades också allvarligt. Efter att Jin skrivits ut från sjukhuset återvände hon in i buren. 

Jin Shaotang kidnappades den 19 december, var han befinner sig är okänt.

Översatt från engelska: http://en.epochtimes.com/n2/content/view/9504/
http://epochtimes.com/gb/8/12/23/n2372974.htm