Två dog efter skolskjutning i Oregon
Vänner, och familj håller ljusvaka till minne av Emilio Hoffman, ett offer för tisdagens skolskjutning, den 10 Juni 2014 i Portland, Oregon. En beväpnad man gick in i Reynolds High School i Oregon med ett gevär och sköt den 14 år gamla Hoffman till döds, i vad som är det tredje utbrottet av vapenvåld i en amerikansk skola på mindre än tre veckor. (Foto: Natalie Behring/Getty Images)


En student, Emilio Hoffman och gärningsmannen dog i ett skottdrama på Reynolds High School i Troutdale, Oregon, USA på tisdagen. Skottlossningen var det tredje utbrottet av vapenvåld i en amerikansk skola på mindre än tre veckor.

Skottdramat började i ett gym som ligger en fristående byggnad från huvudskolbyggnaden. En 14-årig pojke, Emilio Hoffman, dog efter att gärningsmannen skjutit mot honom i pojkarnas omklädningsrum. Gymnastikläraren Todd Rispler var också på gymmet och skrapades av en kula, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Men han undkom allvarliga skador och lyckades ta sig till kontoret och varna skolans ledning. Det räddade troligen livet på de andra eleverna i skolan, sade polischefen Scott Anderson senare, skriver AP.

Dominic Senarsky, 16
, sade att när han låst in sig i ett klassrum följde han polisens respons genom att lyssna med en telefon app.
 
"Jag var rädd, eftersom vi lyssnade direkt till det, så vi visste allt som var på gång", sade han till AP.

Skottlossningen bröt ut när skoldagen precis hade börjat och studenterna förberedde att göra slutprovet. Senarsky höll på att studera för sitt test i hälso-klassen, när han hörde lärare skrika att de skulle springa in i ett klassrum.

"Jag trodde inte
att detta var hur jag skulle avsluta året", sade han.

Vid 11 tiden på förmiddagen lokal tid började studenterna återförenas med sina föräldrar, skriver AP, och de både grät och log tårögda när de kramades av föräldrar och anhöriga.


En elev från Reynolds High School återförenas med sina föräldrar efter en skottlossning i skolan den 10 juni, 2014 i Portland, Oregon. (Foto: Natalie Behring/Getty Images)

En elev från Reynolds High School återförenas med sina föräldrar efter en skottlossning i skolan den 10 juni, 2014 i Portland, Oregon. (Foto: Natalie Behring/Getty Images)

Emilio Hoffman, 14, pojken som dog av skjutningen, var den enda tonårspojken i sitt hem, sade Savannah Venegas, som var hans flickvän för ett år sedan, "så (hans mor) beskyddade honom mycket."

"Han var en bra kille, en tyst unge," sade Venegas. "Han ställde aldrig till bråk. Han var en jordnära kille".

Skytten hittades senare död i ett separat badrum.

Polisen har identifierat gärningsmannen som den 15-årige förstaårseleven Jared Michael Padgett.

Padgett lossade skott mot poliserna och för att sedan skjuta sig själv, sade myndigheterna, enligt SR.


Familjen till Emilio Hoffman som dödades under tisdagens beskjutning på gymnasieskolan gråter vid en ljusvaka den 10 juni i Portland, Oregon. (Foto: Natalie Behring /Getty Images)

Familjen till Emilio Hoffman som dödades under tisdagens beskjutning på gymnasieskolan gråter vid en ljusvaka den 10 juni i Portland, Oregon. (Foto: Natalie Behring /Getty Images)

Skjutdramat på Reynolds High School var det tredje på tre veckor.

Den 23 maj dödades sex personer på ett universitetsområde i Santa Barbara i Kalifornien, den 5 juni dödades en person på en skola i delstaten Washington, i söndags tre personer – varav två poliser – i Las Vegas.

– Det här håller på att bli en norm, vi tar det för givet på ett sätt som för mig – som är förälder, är skrämmande, sade Obama vidare.

Obama förklarade enligt
SR, att han försökt få igenom lagskärpningar, men att det inte "varit möjligt att få igenom den minsta lagändring i kongressen, och det är något vi borde skämmas för".