Tusentals utan ström efter jordskalv i Taiwan
Seismiska data på en utskrift på Taipeis centrala väderbyrå den 4 mars, efter att en jordbävning med en magnitud på 6,4 skakat södra Taiwan, nära öns näst största stad, Kaohsiung. (Foto: Sam Yeh/AFP/Getty Images)


En halv miljon människor blev utan elektricitet och eldsvådor bröt ut i ett antal fabriker efter att ett mellanstort jordskalv drabbat landets bergiga södra del.

Inga dödsfall har rapporterats som en följd av skalvet, som inträffade på torsdagmorgonen, lokal tid, men flera tros ha skadats av fallande föremål.

Jordskalvet, som hade en magnitud på 6,4, hade sitt epicentrum ungefär 7 mil från den sydliga staden Kaohsiung och inträffade 08.18 enligt U.S. Geological Survey.

Enligt uppgifter svajade byggnader i huvudstaden Taipei under skalvet.

I Tainan-häradet i söder bröt en brand ut i en textilfabrik, vilket orsakade skador för 3 miljoner dollar enligt Taiwans statliga nyhetsbyrå Central News Agency.

En lokal myndighetsperson i Kaohsiung sade till en lokal TV-station att några tillfälliga boståder i staden kollapsat av skalvet.

Säkerhetsstyrkor skickades till området för att undersöka hur svåra skadorna var. Lokal media rapporterade att 12 personer skadats av fallande föremål.

– Det kändes som om byggnaden skulle rasa ihop, sade Chen Pei-chi, lärare på Shiaolins lågstadieskola i en by nära epicentret till AFP.

– Jag försökte komma ut, men benen bar mig inte, för jag var så rädd. Många barn skrek medan de sprang ut ur klassrummen.

För fyra år sedan drabbades samma område av ett skalv på 6,7, vilket kapade undervattensledningar och störde telefon- och internettrafik i hela Asien.

Taiwan är särskilt utsatt för jordbävningar eftersom det ligger i ett seismiskt aktivt område i Stilla Havet. 1999 dödades omkring 2400 personer och 50 000 byggnader förstördes i ett 7,6-skalv på Richterskalan.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/30785/