Tusentals protesterar mot abortlag i Spanien
Människor demonstrerar mot en ny abortlag, den 7 mars i Madrid. Spaniens överhus i parlamentet antog lagen om fri abort fram till den 14:e graviditetsveckan. Den huvudsakligen katolska nationen motsätter sig lagen. (Foto: Pedro Armestre / AFP / Getty Images)


Tusentals människor samlades i städer över hela Spanien på söndagsmorgonen för att protestera mot en ny lag som tillåter kvinnor att utan restriktioner avbryta en graviditet fram till den 14:e graviditetsveckan.

Lagen, som antogs av det spanska parlamentet i december 2009, är planerad att träda i kraft i juli. Arrangörer uppskattar att 600 000 människor kom ut för att protestera mot antagandet av lagen, enligt en BBC-rapport.

I Madrid blockerade demonstranterna Sol Square, en central mötesplats i staden. Spanien är ett huvudsakligen katolskt land och har även tidigare motsatt sig regeringsbeslut, bland annat beslutet att göra skilsmässorna enklare och legalisering av homoäktenskap. I oktober gick tiotusentals människor ut på gatorna i en liknande protest.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/30952/