Tusentals protesterade i Jemen
Aktivisten Tawakel Karman (höger), som leder kvinnogruppen Women Journalists Without Chains i Jemen, deltog i en demonstration som krävde presidenten Ali Abdullah Salehs avgång i huvudstaden Sanaa den 29 januari. (Foto: Gamal Noman/AFP)


De senaste dagarna har tusentals beslutsamma demonstranter gått ut på gatorna i huvudstaden  Sanaa i Jemen   med krav på att landets president avgår i protester liknande dem i Tunisien och Egypten.

Uppskattningsvis 16 000 demonstranter i landets huvudstad Sanaa lovar att låta saker trappas upp om deras krav inte tillgodoses, rapporterade Reuters.

Säkerhetstjänstemän sade att fyra människor – en polis och två soldater – har dödats, vilket skett i tre separata händelser i den sydliga provinsen Abyan, enligt en AFP-rapport.

Enligt FN:s utvecklingsprogram lider en tredjedel av Jemens 23 miljoner invånare av kronisk hunger och stigande arbetslöshet och med en befolkning varav nästan hälften lever på mindre än 2 dollar per dag, så har befolkningen det mycket svårt.

Demonstranter som sporrats av protesterna i Tunisien och Egypten kräver ett slut på korruption och på president Ali Abdullah Salehs 30-åriga styre.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/50131/


Tusentals människor har demonstrerat de senaste dagarna i Yemen för att kräva presidentens avgång. Ali Abdullah Salehs  har varit landets president sedan 1978. (Foto: Gamal Noman/AFP)

Tusentals människor har demonstrerat de senaste dagarna i Yemen för att kräva presidentens avgång. Ali Abdullah Salehs har varit landets president sedan 1978. (Foto: Gamal Noman/AFP)