Tusental protesterade mot förföljelsen av Falun Gong
Traditionella kinesiska midjetrummor. (Foto: Jason Wang/ Epoch Times)


Nära tusen Falun Gong-utövare bosatta i olika europeiska länder deltog lördagen den 15 november i en stor parad i centrala Berlin, för att uppmana alla att hjälpa till att få ett slut på den brutala förföljelsen av Falun Gong som har pågått i Kina sedan 1999.

I nästan ett decennium har det kinesiska kommunistpartiet (KKP) förföljt Falun Gong. Den dåvarande ledaren Jiang Zemin bannlyste kultiveringsmetoden 1999 och i mitten av den sommaren beordrade han en speciellt sammansatt gestapoliknande instans kallad 610-byrån: ”Svärta ned deras rykte, gör dem ekonomiskt utblottade och förgör dem fysiskt”.

Den europeiska föreningen för Falun Dafas ordförande Wu Wen Xin som talade vid tillställningen i Berlin menade att förföljelsen pågår på grund av KKP:s illasinnade natur.

– Det är en förföljelse mot mänskligheten, sade han.

Sedan 1999 har utövare och deras familjer olagligen fängslats utan rättegång, misshandlats och torterats. I rapporten ”Bloody Harvest” (Blodig skörd) kan man läsa den bevisföring som framlagts för att fängslade Falun Gong-utövare har berövats på sina vitala organ, vilket lett till att de avlidit. Regimen tjänar stora pengar på organtransplantationerna. Rapporten har sammanställts av Kanadas tidigare parlamentsledamot David Kilgour och människorättsadvokaten David Matas. Matas menar att ”detta är en form av ondska vi inte har sett på den här planeten förut, en ny form av ondska”.

2001 grep kinesiska myndigheter Falun Gong-utövaren Wang Zhen utan laglig grund och han fördes till ett tvångsarbetsläger i Shanghai. Där var han inspärrad i två år. I lördags berättade han för Berlinborna om hur han utsattes för tvångsarbete, hjärntvätt, grym tortyr och hur straffångarna i fängelset misshandlade honom, skriver Clearharmony.net. Straffångar belönades för att misshandla Falun Gong-utövare.

Vid ett tillfälle misshandlade fångarna honom så svårt att han inte kunde stå upp och han tvingades därpå av arbetslägrets personal att skrubba golven på sina bara knän.

Under sin tid i arbetslägret tappades han på blod två gånger och han testades med elektrokardiograf. Det var bara Falun Gong-utövarna i lägret som genomgick medicinska tester. Wang trodde vid tidpunkten att testerna utfördes för att de ville se hur Falun Gong-utövarnas blodkvalitet var (Falun Gongs goda hälsoeffekter är välkända). Efter att ha kommit ut ur landet insåg han att det han utsatts för var en del i KKP:s organaffärer.

En ung man från Algeriet, Amosia, hade hört talas om förföljelsen av mänskliga rättigheter i Kina och tyckte att det var värdefullt att få träffa de personer som förföljts.

– Jag kände att det var viktigt att se dessa människor med mina egna ögon, de står här framför mig. Jag har sett hurdana de är, det här är väldigt viktigt för mig. Jag anser att vi borde låta hela världen se, sade han till Clearharmony.net.

I paraden marscherade Tian Guo Marching Band, en orkester bestående av upp till 120 Falun Gong-utövare från hela Europa, utövare med banderoller med budskap som ”Falun Dafa Hao” (Falun Dafa är bra) och ”Zhen Shan Ren”, en grupp med traditionella kinesiska midjetrummare klädda i guldkläder och dansöser från Tang-dynastin. På ett bilflak dramatiserades KKP:s  tortyrmetoder på ett rättframt sätt för att informera åskådarna om den pågående förföljelsen.

Ett kinesiskt par hade hittat fram till tilldragelsen. Kvinnan sade till Clearharmony.net:

– Falun Gong är fantastiskt! Jag är inte en Falun Gong-utövare, men under de här åren har jag sett att de har gjort så mycket, jag upplever dagens sammankomst som storslagen, en sådan storskalig aktivitet. Jag är så berörd, jag kan inte hålla tillbaka tårarna. Jag tycker att fler kineser skulle komma för att titta på den här sortens evenemang, för att se med sina egna ögon vad som har hänt.

Hon sade även till reportern att hon kommer att tala om för sina släktingar och vänner i Kina vad hon sett utanför Kina.

Rapport

Läs David Kilgour och David Matas rapport ”Bloody Harvest”: http://organharvestinvestigation.net/

 


Tian Guo Marching Band. (Foto: Jason Wang/ Epoch Times)

Tian Guo Marching Band. (Foto: Jason Wang/ Epoch Times)


Wang Zhen berättade om de två åren han satt i ett kinesiskt tvångsarbetsläger. (Foto: Jason Wang/ Epoch Times)

Wang Zhen berättade om de två åren han satt i ett kinesiskt tvångsarbetsläger. (Foto: Jason Wang/ Epoch Times)