Tusen universitetsstudenter protesterade mot polisens våld
En kvinnlig student håller upp en skylt under protesten. (Foto: Epoch Times)


Inte långt efter att de kritiserats för en hemlig träningshandbok som lärde ut att misshandla människor utan att lämna spår, har den kinesiska ordningspolisen orsakat ännu en massincident.

Över 1000 personer protesterade mot ordningspolisens våldsamma beteende i Nanjing i sydöstra Kina på eftermiddagen den 18 maj. Trafiken på platsen blockerades och kravallpolis kom till sist och löste upp folkmassan.

Konflikten uppstod efter att flera ordningspoliser misshandlade och bestal kvinnliga universitetsstudenter som satt upp ett marknadsstånd på nattmarknaden utanför Nanjings luftfarts- och rymdfartsuniversitet.

Efter detta samlades allt fler studenter som omringade poliserna och deras fordon och krävde en ursäkt. Situationen förvärrades snabbt och båda sidor tog till fysiskt våld vilket ledde till att flera skadades innan kravallpolis kom till platsen.

En kvinnlig student som ville förbli anonym talade med Epoch Times:
– Ordningspoliserna är verkligen usla. Först misshandlade en av dem en kvinnlig student, men han hejdades av tre manliga studenter. Då ringde han efter förstärkning som kom och misshandlade de tre manliga studenterna till de förlorade medvetandet.

Studenten berättade även att när trafikpolisen kom så körde de bara rakt in på platsen utan att se sig för, vilken ledde till att en student bröt benet.


Platsen för protesten. (Foto: Epoch Times)

Platsen för protesten. (Foto: Epoch Times)

Enligt ett annat vittne samlades över 1000 studenter och boende i närheten och blockerade trafiken. Händelsen blev allt värre eftersom ordningspoliserna vägrade be om ursäkt. I stället grep de ett par studenter och försökte lämna platsen i sina fordon.

Studenterna blockerade flera vägar i närheten och belägrade polisfordonen tills kravallpolisen kom vid 23-tiden. Under protesten höll några studenter upp papper med texten ”ickevåld, olydnad”.

Enligt en man vid namn Peng som har en affär i närheten är det ofta studenter som säljer saker på nattmarknaden. De gör bara affärer som alla andra, enligt reglerna.

Under incidenten spärrade universitetet och den lokala polisen av utgången till universitetsområdet för att hindra fler studenter från att ansluta till protesten.

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/17146/