Turistchef i Denver om Shen Yuns föreställning: “Allting var underbart”
Sakari och Anthony Graves vid Shen Yun Performing Arts föreställning i Denver, 19 mars. (Foto: Kerry Huang/Epoch Times)


Lördag den 19 mars gav Shen Yun Performing Arts sin avslutande föreställning i Denvers Ellie Caulkins Opera House. Anthony Graves, chef vid Denvers turistcentrum, fanns i publiken och berömde föreställningen.

– Hela föreställningen imponerade på mig, allting var verkligen jättebra, sade Graves.

Det mest anslående tyckte han var den högteknologiska, animerade bakgrunden, som visar storslagna vyer av kinesiska landskap och himmelska världar bakom dansarna.

– Det som fascinerade mig mest var de fantastiska bakgrunderna, som vidgade framträdandena, både på scen och på duken. Det var verkligen vackert, sade han.

Han tyckte speciellt om numret I Yi-folkets by, där de framför en invecklad etnisk Yi-dans, där flickor i broderade huvudbonader slår takten mot träaskar som de håller i händerna.

Graves sade att föreställningen är en enorm återgivning av kinesisk kultur.
– Jag uppskattade inte bara den kinesiska kulturens mångfald som visades upp, dansen, framträdandet, dräkterna och historien, utan jag uppskattade också det bakomliggande temat om mänskliga rättigheter, sade han.

Förutom forntida kinesiska
legender porträtterar Shen Yun också nutida berättelser om den kinesiska regimes förföljelse av utövarna av den andliga metoden Falun Gong.

– Det krävs en hel del, även här i USA, för att avslöja de här frågorna och ta upp dem i ett officiellt forum, sade Graves.

– Det gjordes mycket smakfullt och med en fin känsla, sade han om berättelserna om mod i mötet med förföljelsen.
– – Jag hittar inte ord nog för att beskriva den fantastiska föreställning som vi har fått uppleva ikväll.

Graves fru Sakari njöt också av föreställningen:
– Jag tyckte den var så vacker. Jag tyckte om alla nummer, jag tyckte om dräkterna. Jag tyckte den var mycket innehållsrik och så informativ om kulturen, sade hon.

– Dräkterna var så överdådiga och vackra, noggrannheten blev så vacker. Jag tyckte verkligen om det. Det kändes precis som om jag var där, som om jag verkligen omfamnade den kinesiska kulturen, sade hon.

Sakari Graves är forskningskoordinator vid National Jewish Health.

New York-baserade Shen Yun har tre kompanier som turnerar runtom i världen varje år. De presenterar 5000 år av gudomligt inspirerad kinesisk kultur genom klassisk kinesisk dans och musik, med budskapet att det goda slutligen kommer att segra över det mörka.

Reportrar var Kerry Huang och June Kellum.

Härnäst kommer Shen Yun Performing Arts New York Company att uppträda i Kanada. För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska