Tunn överraskning på Macworld
Apples vd och grundare Steve Jobs visar upp den nya Macbook Air efter att ha hållit ett tal vid öppningen av Macworld 2008 (Foto: David Paul Morris/Getty Images)


Vid förra årets Macworld, en av USA:s största konsumentmässor för elektronik, var förväntningarna skyhöga. Som vanligt hade det inte läckt ut någon information i förväg. Det året presenterade Apples vd, Steve Jobs, iPhone.

Den här gången var stämningen lugnare och många experter tvivlade på att förra året kunde överträffas. Trots att bloggar och skvallersidor varit fulla med inlägg om bland annat supertunna prylar var det inte många som hade förväntat sig något som kunde överträffa iPhone. Men…:

– Vi har byggt världens tunnaste bärbara dator – utan att ha offrat det fullskaliga tangentbordet eller 13-tums skärmen, sade Steve Jobs.

Lugnt och självsäkert och inför kraftiga applåder tog Steve Jobs fram den nya MacBook Air ur ett kuvert:

– Den får plats i kuvertet, så liten är den, sade Steve Jobs.

Apples tunna laptop har multi touch-teknologi från iPhone. Men denna funktion kan användaren panorera, rotera och zooma i bilder med hjälp av den generöst tilltagna trackpaden.

MacBooken innehåller det mesta en modern dator brukar erbjuda. CD-spelaren får dock köpas till separat.

Datorn har miljöanpassats såtillvida att skärmen är Apples första kvicksilverfria LCD-skärm med arsenikfritt glas. Dess omfång gör också att den kräver också 50 procent mindre emballage.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-1-16/64155.html