Tre vänner om Shen Yun: "Färgstarkt och ren glädje"
Karin Schulze, Anders Ekby och Åsa Laestadius såg Shen Yun premiärkvällen, 2012.


Under den 15 minuter långa pausen av Shen Yuns onsdagsföreställning mötte Epoch Times tre vänner, med en gemensam upplevelse efter att de tillsammans sett kvällens premiärföreställning i Stockholm.

Anders Ekby, vd för ett företag som erbjuder sina kunder professionella hisslösningar, delade också med sig av en del tankegångar efter vad de just fått se:

-Jag tycker det var väldigt kul att se detta, de är fascinerande och mångsidiga dansare. De var otroligt duktiga, både rent dansant och akrobatiskt och väldigt samspelta. Mycket fint och med härlig koreografi. 

Han tyckte också att det fanns en del kul effekter på scenen och syftade på Shen Yun Performing Arts digitala bakgrundsprojektioner som på Shen Yuns egen hemsida förklaras med ”animerade miljöer som vidgar scenen och förflyttar publiken till en värld där himmel och jord förenas”. 

En ny känsla och erfarenhet och kunskap om klassisk kinesisk kultur men mest glädje, en bra härlig känsla, tyckte Anders Ekby att han kommer att ta med sig hem efter föreställningen.

– Det är en fantastisk föreställning och väldigt färgstark, sade Åsa Laestadius, läkare i Stockholm:

– Jag blir mer nyfiken och har fått upp ögonen mer för klassisk kinesisk dans. Jag är glad och inspirerad! 

Karin Schulze, Director, ekonomichef på ett handelsföretag, tänkte på hur man vävde in den gamla kinesiska kulturen i de olika avsnitten och berättade hon om hur hon tänker om framtiden: 

– På arbetet har vi mycket kontakter med Kina och vi har delvis startat företag tillsammans med ett taiwanesiskt företag i Kina, så jag är inspirerad av kulturen och försöker lära mig mer. Jag har läst om förföljelsen [av Falun Gong]; och att de inte får uppträda i Kina och visa den gamla kulturen där. Jag vet inte exakt varför de är förföljda, men jag kommer ta reda på mer om det för att sätta mig bättre in i situationen, avslutade Karin Schulze med.

Yvonne Kleberg & Veronica Örfelth rapporterade

Shen Yun Performing Arts har tre kompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen. 

Europaturnén år 2012 har sin sista föreställning på Cirkus i Stockholm i morgon eftermiddag. Nästa anhalt på turnén är Palais des Congrès i Paris, Frankrike den 10 april för att avslutas i London 12 – 15 april.

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum:
sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.