Tre systrar hölls inlåsta och isolerade i Arizona


I två år hölls tre systrar i den amerikanska delstaten Arizona inlåsta och separerade från varandra av sin mamma och styvfar.

Fallet uppdagades när två av flickorna sprang till en granne för att undkomma sin styvfar som hotade med en kniv. Den tredje flickan hittades när polisen kom till huset.

Flickorna på 12, 13 och 17 år var undernärda och extremt smutsiga när de hittades. De berättade för polisen att de inte fått duscha på sex månader och inte hade sett varandra på nästan två år.

Rummen de hölls inlåsta i var ljudisolerade med handdukar instoppade i alla springor och hål. Flickorna var övervakade 24 timmar om dygnet med hjälp av avancerade övervakningssystem och alla dörröppningar hade rörelsedetektorer så ingen kunde passera obemärkt, skriver BBC.

Varenda rörelse kontrollerades – när, var och hur de gick på toaletten, och när de fick mat berättade Tucsons polischef Roberto Villasenor.

Hög musik eller entonigt ljud spelades kontinuerligt i flickornas sovrum.

CNN rapporterar att polisen fann avancerade larmsystem och en video- och ljudanläggning så att föräldrarna kunde titta på flickorna och tortera dem med musiken.

”Barnen sade till oss att det var antingen hög musik eller entonigt ljud dygnet runt”, sade poliscehefen Villasenor till CNN.

Enligt incidentrapporten levde barnen under smutsiga levnadsförhållanden och fick bara mat en gång om dagen.

Utredarna fann också bevis för att de var tvungna att använda sina sovrumsgarderober som badrum.

Grannarna som hjälpte flickorna berättade för CNN att de bott där sedan augusti och aldrig sett några barn.

Modern och styvfadern, 32 och 34 år gamla, åtalas nu för fysisk och psykisk misshandel och tre fall av kidnappning. Styvfadern åtalas även för sexuella övergrepp.