Träskor orsakade krock


Dagligen inträffar tusentals händelser runt om i landet som kräver polisens ingripande eller uppmärksamhet. Det kan handla om alltifrån exempelvis lägenhetsbråk och skadegörelse till väpnat rån och mord. Nedan är ett litet axplock ur polisen egna rapporter, som kan vara av intresse för Epoch Times läsare.

Värmland, Årjäng, riksväg 177, lördag 11 augusti
En bilförare krockade med en mötande bil då han skulle lossa sina träskor som fastnat i pedalerna. Under körning hade han tagit av sig träskorna. När han böjde sig ned för att komma åt dem kom bilen över på fel sida av vägen. I kollisionen bröt föraren i den mötande bilen fotleden, skadade ett nyckelben samt fick sårskador på ett knä och i ansiktet.

Västerbottens län, Vännäs, måndag 13 augusti
En försvunnen häst som rapporterats stulen kom tillbaka av sig själv. Ett åttaårigt russ försvann från hagen i Håkmark på måndagsmorgon. Vittnen såg en äldre Volvo kombi med tillkopplad djurtransport i området. Sent på eftermiddagen kom hästen själv tillbaka från skogen. Det är okänt om den gjorde det av egen kraft eller om någon har släppte den fri.

Göteborg, Västra Frölunda, måndag 13 augusti
Se upp för en mc eller moped som kommer bakifrån. Två personer på en blå mc eller moped ryckte en handväska från en kvinna som gick på Grevegårdsvägen.

Västmanland, Västerås, lördag 11 augusti
En man försökte att bryta sig in i en lägenhet. Det visade sig att han är son till den kvinna som bor där. Mannen är misstänkt för ringa narkotikabrott.

Kronoberg, Ljungby, söndag 12 augusti
När barnen spelade fotboll passade deras föräldrar på att gripa två unga tjuvar på bar gärning. De kom på dem när de rotade i barnens tillhörigheter i omklädningsrummet för att stjäla saker.