Trakasserier mot center för utträde ur KKP


Nyligen har det globala centret för utträde ur  det Kinesiska kommunistpartiet (KKP), som är beläget i USA, trakasserats av ständiga telefonsamtal från Peking och norra USA. Centret bistår med dygnet runt-service till människor som vill lämna organisationer som är kopplade till det Kinesiska kommunistpartiet.

Centrets chef, Gao Dawei, sade att enligt deras tidigare erfarenhet brukar dessa telefonsamtal komma från spioner som arbetar för KKP. Centret har hela tiden utsatts för trakasserier, men nyligen har man sett en ökning i antalet hotsamtal och fler volontärer i Kina har kidnappats. Trenden visar att KKP blir mer och mer oroade över massutträdena.

– För att dra bort uppmärksamheten från Yuan Sheng-incidenten kidnappade man advokat Gao Shisheng och attackerade advokat He Junren i Hongkong. Dessa händelser är det galna förspelet till KKP:s förintelse, och visar dess panik över utträdena, sade Gao Dawei.

Yuan Sheng är en kinesisk trafikpilot som sökte asyl i USA tidigare denna månad efter att ha hotats av kinesisk polis då han talat om utträde ur KKP.

Gao Dawei sade att servicecentret kommer att vidarebefordra förteckningar över alla trakasserisamtal till de relevanta organisationerna inom FN och USA. De kommer även att be om en utredning beträffande de kommunistiska spionerna inom USA och hålla en presskonferens för att avslöja deras illdåd för världen.

Trakasserisamtal

Den 8 augusti tog en volontär vid servicecentret emot ett samtal från Peking där någon sade att han skulle förfölja och mörda volontärens familj och vänner i Kina som hämnd.

Den som ringde upprepade detta tre gånger, ”Jag kommer att döda er allihop” och sade också ”Är du inte rädd för din familjs skull? Om jag visste vilka de var skulle jag ha dödat dem.”

Den 18 augusti fick en annan volontär samtal från New York till sin mobiltelefon och sin hemtelefon samtidigt. Den som ringde började genast fråga om hennes namn, adress och annan personlig information.

När volontären inte ville uppge detta sade den som ringde att det gällde en undersökning om hälsa från Harvarduniversitetet, och upprepade sina frågor. Volontären vägrade åter att svara.

Gao Dawei bekräftade att han också fått ta emot återkommande telefontrakasserier. De bestod av att man spelade ljudslingor som förtalade Falun Gong, kritiserade Epoch Times artikelserie ”Nio kommentarer om kommunistpartiet”- och fördömde tanken på att gå ur KKP.

En av centrets grundare, Li Dayong, sade att hans familj i Kina konstant trakasseras och hotas av KKP:s myndigheter. Det har vid ett tillfälle sagts till familjen att representanter för centret skulle ha mördats och misshandlats, för att skrämma dem.

Vädjan om hjälp från det internationella samfundet

Enligt Gao Dawei utsätts centrets volontärer i Kina för ständig förföljelse. Hittills har flera tusen kidnappats, och siffrorna stiger märkbart. Nyligen kidnappades över hundra volontärer bara i Shanghai.

Gao vädjar nu till alla inom media, regeringar och organisationer som har ett samvete att stödja utträdena ur KKP i Kina. Han ber om ett fördömande av våldet mot de tusentals människor som redan lämnat partiet och de som hjälpt till. Han uppmanade det internationella samfundet att hjälpa till att sätta stopp för de brott KKP begår i sin sista kamp innan det faller samman.

– Denna fredliga protest är ett uppdrag för hela mänskligheten. De kinesiska kommunisterna är roten till hela världens korruption. Det kinesiska folket håller på att fredligt göra sig av med kommunistpartiet, till ett så litet pris som möjligt. Detta är det bästa för Kina och för världen. Världen borde inte tiga längre, sade han.

Det globala servicecentrets uppdrag

Vågen av utträden ur KKP har inspirerats av publiceringen av ledarartikelserien ”Nio kommentarer om kommunistpartiet” av Epoch Times i november 2004. Det globala servicecentret för utträde ur KKP etablerades den 22 februari 2005 för att hjälpa det kinesiska folket att gå ur KKP. Centret har närmare 60 regionala kontor i världen och tusentals volontärer.

Servicecentrets arbete inkluderar att ta emot samtal och fax samt att föra upp uttalanden från dem som utträtt på hemsidan. Vissa uttalanden görs till inspelningar som sedan läggs ut på nätet. Man använder också metoder som chattar, telefon, fax, e-post etcetera för att sprida information om ”nio kommentarer” och utträdena ur KKP.

http://www.theepochtimes.com/news/6-8-29/45448.html