Torontopubliken entusiastisk över Divine Performing Arts
Publiken uppskattar “Höstfestivalens Spectacular” i Toronto (Foto: Victor Chen/Epoch Times)


Torontoborna lät både ögon och öron njuta av ”den enda föreställningen i sitt slag” som på onsdagskvällen öppnade Höstfestivalen med föreställningen Spectacular, på John Basset-teatern i Toronto. Föreställningen gavs av den New York-baserade artistgruppen ”Divine Performing Arts”.

-Utmärkt! utropade J Edward Shaw, en pensionerad Emmy-vinnande tv-regissör.

– Kostymerna var underbara utan att vara överdrivna, det är beklagligt att den här föreställningen inte kan visas i Kina, sade han.

Divine Performing Arts presenterade en pånyttfödelse av traditionell kinesisk kultur som undertryckts genom åren av det kommunistiska styret. Den här föreställningen ges uteslutande utanför Kina.

Shaw nämnde speciellt tenoren Hong Ming som nyligen utsågs till guldmedaljör i årets andra internationella sångtävling av NTDTV (New Tang Dynasty TV). Han beskrev honom som ”utmärkt underbar.”

– Vi borde hitta två till och kalla dem för de kinesiska tenorerna, sade han.

Shaw tillade att han tyckte föreställningen kändes avsedd för att vara njutbar för västerlänningar. 

– Jag tycker att föreställningen är helt underbar. Den berörde min själ och hjärta mycket, förklarade chefen för en redovisningsfirma Nelly Zoric.

Det som berörde henne var kulturen, traditionen, och tron på gott och ont.

– Jag börjar gråta, sade Zoric och torkade bort en tår ur ögat. En person kan ställa sig upp och göra hela skillnaden, att sanningen segrar, att godheten segrar – det är en mycket mycket vacker sak.


En person i publiken tycker om föreställningen. (Foto: Victor Chen/Epoch Times)

En person i publiken tycker om föreställningen. (Foto: Victor Chen/Epoch Times)

– Jag hoppas att den kommer att spridas till fler människor, avslutade hon och lade till hon skulle komma tillbaka igen för någonting så magnifikt.

Även andra personer som intervjuades av Epoch Times stämde in i beskrivningen av den här unika kinesiska kulturella föreställningen.

Föreställningens kostymer fångade Joyce Huang, hon är etnisk kines och modedesigner och hade kommit för att se Divine Performing Arts för första gången. 

– Designnivån är hög och bortom vad jag kunde föreställa mig. Jag kan se att de varit mycket omsorgsfulla i kreationerna, sa hon.

Ming Gu, kinesisk journalist från Voice of America kallade musiken, dansen och framförandet för ”Utomordentligt”.

– Och den inre andan, den inre Falun Gong-andan, det är huvudpoängen som de vill visa oss, de vill berätta för oss, och det är därför som föreställningen är så framgångsrik, tror jag.

-Jag kände inte till så mycket om den kinesiska kulturen men kvällens föreställning var ett perfekt tillfälle att lära sig om historien och all glamor och skönhet i den. Jag tyckte det var en underbar, underbar föreställning, sade Ricky Veerappan sergeant vid regionpolisen i New York

Veerappan sade också att han speciellt berördes av numret ”Lotusblomman” som han beskriver som mycket kraftfull och berörande.

Jag tycker den är speciell därför att människorna försöker att fira en mycket speciell del av deras kultur och från det jag kan se i föreställningen så är de förbjudna. Jag kommer definitivt att se föreställningen nästa år och även ta med mig min familj och mina vänner, sa han.

Mid-höstfestivalen” är en av Kinas mest historiska och uppskattade helger. ”Spectacular” visar kinesisk klassisk dans och riktig traditionell kinesisk kultur. Via bakgrundsscener, kostymer och koreografi uttrycker ”Spectacular” sanning, medkänsla och verklig skönhet. Kinas historia väcks till liv i den här föreställningen. 

Översatt från engelska:
http://en.epochtimes.com/n2/arts-entertainment/mid-autumn-spectacular-toronto-4733.html