Tonåringar fick pris för samhällsengagemang
Tonåringarna från höger till vänster: Allison Hoffman, 18 år, Justin Sachs (19), Erich Sorger, 17 år, och Amanda Haworth, 18 år, fick var och en 36 000 dollar för sina bidrag till det allmännas bästa. (Foto: Ivan Velinov/The Epoch Times)


För Allison Hoffman, en student på Castilleja High i Palo Alto i Kalifornien representerar telefonsamtalen till Vita Huset och brev till USA-senatorer endast en liten del av de insatser hon gör för att stoppa folkmordet i Darfur, Sudan.

– När jag ringer till Vita huset säger jag till dem att jag tycker att Bushs regering borde göra mer i Darfur, säger Hoffman.

Hennes stödinsatser för Sudan började efter att hon sett filmen ”Hotel Rwanda”. Hoffman sade att hon tyckte sig vara en ganska välinformerad person. Innan hon såg filmen hade hon emellertid inte hört på nyheterna att det talades om flyktingarna i Darfur och de umbäranden som de varje dag får utstå.

Jag kände mig lite besviken på media och läste på internet så mycket som jag kunde om situationen i Darfur. När jag visste att hundratusentals människor dog där, fanns det ingen annan möjlighet för mig än att engagera mig.

Hoffman, 18, gick i spetsen för flera handlingsplaner inom sin skola men insåg också att för att få större effekt borde hon organisera möten för tonåringar på hela Bay Area. Hon kontaktade andra skolor för att bilda en koalition av skolstudenter för att stödja den humanitära hjälpinsatsen och få slut på folkmordet i Darfur.

Hoffmans beslutsamhet har inte enbart renderat henne erkännande utan också 36 000 dollar i belöning. Hon är bland de fem tonåringar från Kalifornien som var och en mottog priset för enastående samhällsprojekt.

Priserna finansieras av Helen Diller Family Foundation, en organisation från den judiska gemenskapen. En av stiftelsens grundläggande bestämmelser är ’tikkum olam’ – ett hebreiskt uttryck som kan översättas med: hjälpa ”att rätta till världen.”

– Jag är överväldigad. Dessa ungdomar har alla ett engagemang i samhällsinsatser, vilket visar att de är fantastiska unga människor vars ”mission” kommer att fortsätta.

Cirka 100 tonåringar från Kalifornien tävlade om fem priser. Beslutet om vem son skulle få priserna fattades av en grupp domare som bestod av pedagoger och ledare i delstaten. De nominerade kandidaterna måste vara mellan 13 till 19 år och bosatta i Kalifornien, deras projekt måste vara till gagn för allmänhetens bästa.

De nominerade kandidaternas projekt skilde sig mycket åt och innehöll bland annat: handlingsplaner för att stoppa folkmordet i Darfur, insamling av pengar till över 400 skolelever i San Diego för att de skulle kunna besöka Museum of Tolerance i Los Angeles, återvinning av möbler och hjälp till bygga ett hus i Tijuana i Mexico.

Översatt från version