Tomma stolar på OS gör fansen rasande
Tomma stolsrader under herrarnas fotbollsmatch mellan Japan och Marocko på St James' Park, Newcastle upon Tyne, den 29 juli 2012. (Foto: Graham Stuart/AFP/Getty Images)


Londons olympiska arrangörer kommer att få stå till svars för de många tomma läktarplatserna under spelen. Inte ens på populära OS-grenar som beachvolley, gymnastik och simning var läktarna fulla.

Synen av tomma stolsrader retade upp många sportfans som gärna skulle ha betalat det höga inträdespriset.

”Tomma platser på ett OS! Och mina föräldrar kan inte få biljetter för att titta på när jag simmar! Löjligt”, skriver Kuwaits OS-simmare, Faye Sultan på Twitter

Och en annan twitter-användare, Tim Weber, skriver: efter att ha misslyckats med att skaffa biljetter till OS blir jag ännu mer irriterad när jag läser om alla de tomma platserna.

”Tomma stolar är vad som händer när man inte låter folk köpa och sälja sina biljetter fritt. Fri marknad fungerar”, säger en annan Twitter-användare.

Chefen för London-OS, den före detta olympiern Sebastian Coe, säger att de tomma platserna var reserverade för olympiernas anhöriga, sponsorer och deltagare.

”Det finns tusentals människor i de ackrediterade områdena som försöker dela upp sin tid på de olika arenorna. Min dag igår är ett bra exempel – Jag gick till ungefär fyra arenor och stannade bara i ungefär en timme på varje”, sade Coe enligt The Metro.

Samtidigt kommer folk från hela världen till London för att se OS och de räknar med att kunna köpa biljetter på plats.

Spencer Wellman, 18-årig student har åkt från Kalifornien till London. Han var en av dem som stod i närheten av Olympic Park med en skylt att han ville köpa biljetter. Någon erbjöd honom biljetter till invigningen på fredagen – för 900 pund, vilket var mer än han var villig att betala. Ändå säger han att han räknar med att betala 150-200 pund för en biljett till ett evenemang. Hans familj stod utspridda på olika platser för att försöka få tag på biljetter.

Biljetter är sällsynta eftersom arrangörerna av London-OS har infört höga böter för svartabörsbiljetter och fyrdubblat den normala påföljden på 20 000 pund.

En person som kom till London med avsikt att sälja biljetter säger att han ”inte vågar nu”. Han vet människor som redan har arresterats.

Fred Mayerson och hans son David, reste från New York till London och de olympiska spelen. De hoppas få platser till något evenemang. Vid Olympiska spelen i Atlanta 1996, stod de bara utanför arenorna när de skulle köpa biljetter.

”Det är annorlunda den här gången, man kan inte komma fram till arenorna eftersom du behöver en biljett bara för att komma in i Olympic Park”, säger Fred Mayerson. ”Vi flög hit och det tog en hel dag och det har kostat oss 2 500 dollar och vi kan inte komma in för att se någonting” sade han.


Översatt från engelska