Tokyos Disneyland öppnar på nytt efter jordbävningen
Besökare kommer till Tokyos Disneyland när parken efter den massiva jordbävningen återupptar verksamheten den 15 april 2011 i Urayasu, en förstad till Tokyo. (Foto: Yoshikazu Tsuno/AFP/Getty Images)


Tokyos Disneyland öppnade på nytt efter att ha varit stängt under den gångna månaden i efterdyningarna efter den massiva jordbävningen som drabbade Japan.

På grund av stängningar av närbelägna kraftverk och elbrist kommer nöjesfältet bara att hållas öppet fram till kl 18. I april håller parken vanligtvis öppet till kl 22. Två av Disneylands hotell kommer också att öppna igen.

”Tokyos Disneyland kommer att öppna igen samtidigt som man satsar på att spara ström i verksamheten. Dessutom kommer en del av biljettpriset att doneras som bistånd och hjälp till återhämtning av de katastrofdrabbade områdena”, lyder parkens pressmeddelande.

Parken uppger att 300 Yen (c:a 22 kronor) för varje biljett, samt 1000 yen för varje hotellövernattning kommer att doneras till japanska Röda korset.

Tokyos DisneySea Park kommer dock inte att öppnas än.

Parkeringsplatsen skadades en del på grund av ”liquefaction”. Företaget som står för driften, Oriental Land Co., sade att de måste stänga parken på grund av strömavbrott.

När jordbävningen slog till den 11 mars blev fler än 70 000 människor strandsatta i parken och tvingades stanna över natten.

Enligt en rapport i Washington Post i förra veckan orsakar liquefaction problem i staden Urayasu där Tokyos Disneyland är beläget. Liquefaction sker när jorden förlorar sin hårdhet och styrka, vilket får den att bete sig som en vätska.

Översatt från engelska