Tioåring låstes in i järnbur efter att hon gett läraren en broschyr om Falun Gong


Familjen hade flyttat till Yaan City i Sichuanprovinsen på grund av sin arbetssituation. Flickan, Cheng Siyang, hade börjat i stadens grundskola.

Enligt en klasskompis hade Siyang berättat för henne om Falun Gongs fördelar och hur metoden lär människor att vara goda. Hon hade även sagt till sin vän att det kinesiska kommunistpartiets (KKP) förföljelse av Falun Gong var fel.

Problemen började efter att Siyang gett sin lärare en broschyr om förföljelsen.

Läraren tillkallade polis och tre polismän anlände till skolan och förde bort tioåringen.

Kompisen berättar för Epoch Times att en av poliserna slagit Siyang flera gånger, försett henne med bojor och handklovar och låst in henne i en järnbur medan de oavbrutet skrikit på henne. Polisen gav varje elev 1 krona som en uppmuntran till att rapportera om liknande händelser i framtiden. En del elever vägrade att ta emot pengarna, berättade klasskamraten.

Samma dag angrep poliser Siyangs hem, utan rättsligt förfarande. De förde bort flickans föräldrar och konfiskerade alla ägodelar, utan att visa några papper på eller rättsliga orsaker till gripandet.

Siyang återvände till skolan
några dagar senare med blåmärken över hela kroppen.

Skolkompisarna kände sympati för Siyang men läraren kastade upprört ut hennes skolväska ur klassrummet och vägrade låta flickan delta på lektionen. Gråtande lämnade Siyang skolan och återvände till sitt tomma hem.

Efter ytterligare en vecka försökte Siyang komma tillbaka till skolan för att växla in en oanvänd matkupong mot pengar eftersom hon inte hade några.

Rektorn kallade då in Siyang
till sitt kontor och gav henne en ny cykel som ursäkt för det som inträffat.

Siyangs föräldrar är fortfarande försvunna och flickan har inte haft möjlighet att betala hyran för deras hem. Hon är nu hemlös.

Siyangs fall är bara ett av oräkneliga under en period där KKP trappat upp förföljelsen av Falun Gong i Kina i samband med OS.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/china/ten-year-old-girl-locked-in-cage-giving-out-fg-brochure-3240.html