Tinas historia: Att överleva tio års förföljelse


Tina är en kvinna med ovanlig styrka. Hon har klarat sig igenom saker som de flesta av oss inte ens kan föreställa oss. Tinas historia är historien om en kvinnas resa genom några av de mörkaste platserna i dagens värld till ett liv i frihet i väst.

1999 förbjöd den kinesiska kommunistregimen Falun Gong. Somliga inom partiet ansåg att dess popularitet hotade partiets makt. Tiotals miljoner kinesiska medborgare blev plötsligt stämplade som brottslingar över en natt.

Tina, liksom otaliga andra, reste till Peking för att protestera mot förbudet. Hon greps och satt nästan tre år i fängelser och arbetsläger där hon misshandlades och torterades. Det här är hennes historia.

Den 20 juli 1999 utgick ordern från kommunistpartiet att ingen längre skulle få utöva Falun Gong.

År 2000 beslutade sig Tina att resa till Peking. Hon protesterade på Himmelska fridens torg och greps snabbt.

Hon var medveten om att hon kunde bli gripen, men hon var fast besluten att försvara sina och sina landsmäns rättigheter. Hon var fast besluten att förbli trogen sina principer.

I fängelset hungerstrejkade Tina för att protestera mot att hon hölls fängslad. Första gången varade sex dygn och hon varken åt eller drack. Hon sade att hon var så svag att hon var tvungen att luta sig mot väggen för att kunna gå.

Tina blev brutalt tvångsmatad av vakterna med en tjock plastslang som tvingades ner i hennes strupe via näsan. Det var en brutal process och hon minns att det var extremt smärtsamt.

Snart tvingades hon även utstå andra former av tortyr, som att bli tvingad att stå i onaturliga positioner i flera timmar. Hon hotades hela tiden med elchocker.

En annan gång låstes hon in i en bur och tvingades stå upp i sju dygn. Hon blev misshandlad och elchockad när hon blev för utmattad för att kunna stå.

I april 2009 kom Tina till Australien som flykting. Senare det året fick hon skyddsvisum som ungefär motsvarar uppehållstillstånd. Hon säger nu att hon har verklig trosfrihet och kan utöva Falun Gong och dess filosofi om sanning, godhet och tålamod öppet och utan skräck.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/41422/