Tiger Woods ber om ursäkt i sitt första offentliga uttalande
Tiger Woods gav på fredagen ett offentligt uttalande vid en presskonferens i Florida. Där erkände han också att han bedragit sin hustru Elin Nordegren. (Foto: Sam Greenwood/Getty Images)


Idag klockan 17.00 svensk tid bröt sportikonen Tiger Woods tystnaden. Detta är det första offentliga uttalandet sedan otrohetsskandalen i slutet av förra året mot svenska hustrun Elin Nordegren.

Genom att be familj, vänner och fans om ursäkt gör Tiger Woods nu ett försök att reparera sitt anseende i offentlighetens ljus. Han talade från klubbhuset på TPC Sawgrass, Som finns vid PGA Tour vid Ponte Vedra Beach i Florida. 

– Idag skulle jag vilja be om er hjälp … Jag ber er att finna en plats i era hjärtan för en dag … för att kunna börja tro på mig igen, sa Woods.

Woods hänvisade till sina synder som ett allvarligt sidospår från sin buddhistiska tro, som hans mamma lärde honom som liten, och att man inom buddhismen betonar ”behärskning”.

– Jag uppfostrades i den buddistiska läran, buddhismen lär en att begär efter saker leder till en meningslös jakt efter saker utanför en själv, uppenbarligen tappade jag kontakten med det jag lärt mig.

Det är fortfarande oklart när Tiger Woods kommer att återvända till den professionella golfen.  

– Jag planerar att en dag återvända till golfbanan. Men jag vet inte när det blir, sa Woods. 

Han sade också att han skulle återvända till behandlingshemmet efter presskonferensen.

Woods höll ett kort tal som varade knappt femton minuter, bland åhörarna fanns hans mamma Kutilda och flera vänner. Han förnekade påståenden om att hans fru Elin skulle ha använt fysiskt våld mot honom.

– Elin slog mig inte den kvällen… och det har aldrig förekommit något våld under vårt äktenskap…aldrig någonsin, sa Woods.

Trots ursäkten till hustrun och familjen, syntes inte Elin till under presskonferensen.

Woods gick inte närmare in på detaljer kring förhållandet till Elin, men sade att hans handlingar framöver kommer att få fungera som ursäkt till henne.

Min verkliga ursäkt kommer inte att bli i form av ord, utan genom mitt uppförande i fortsättningen. Vi har mycket att diskutera. Men det vi säger till varandra kommer att stanna mellan oss två, säger Woods.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/30062/